Na Slovensku si urobil dobré meno. V drese Plzne inzultoval rozhodcu

Albánsky futbalista Kristi Qose v drese MFK Ružomberok.
Albánsky futbalista Kristi Qose v drese MFK Ružomberok. (Autor: TASR)
Sportnet|22. aug 2022 o 15:00

Zatiaľ nie je známe, aký trest Kristi Qose dostane.

BRATISLAVA. Futbalista Viktorie Plzeň Kristi Qose si poriadne zavaril.

Po príchode z Karvinej do Štruncových sadov zrejme dúfal, že zabojuje o účasť v skupinovej časti Ligy majstrov, no teraz má úplne iné problémy. 

Po tom, čo bol pre veľkú konkurenciu v mužstve preradený do B-čka, okrem iných aj so Slovákom Matejom Trusom, si frustráciu vybil v zápase tretej ligy. 

Už po polhodine zápasu na pôde tímu Admira Praha sa dostal do konfliktu s domácim kapitánom Janom Martincom a neudržal si nervy na uzde. 

Do hráča súpera strčil, za čo dostal červenú kartu. Navyše, počas toho, ako si rozhodca zapisoval udelený trest, strčil Qose aj do neho a poslal ho k zemi.

Informoval o tom portál iSport.cz.

Čin Qoseho bol klasifikovaný ako hrubé nešportové správanie. 

"Po udelení červenej karty hráč hostí č. 5 prudko a úmyselne strčil rozhodcu oboma rukami do oblasti chrbta, čím spôsobil jeho pád na hraciu plochu," napísal arbiter Marek Pilný v oficiálnom zápise o stretnutí.

Zatiaľ nie je jasné, aký trest Qose dostane. Každopádne, prvý trest si už odniesol B-tím Plzne, ktorý v početnej nevýhode neodolal tlaku súpera a prehral 1:3.

Kristi Qose má skúsenosti aj s najvyššou slovenskou súťažou.

Najskôr strávil sezónne hosťovanie v Michalovciach a následne bol oporou Ružomberka, za ktorý v 94 zápasoch strelil sedemnásť gólov. 

Podľa štatistík portálu transfermarkt.com to bolo vôbec prvé vylúčenie albánskeho futbalistu v doterajšej kariére. Nikdy predtým nebol vylúčený a celkovo v 215 zápasoch na klubovej úrovni videl 37 žltých kariet.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Na Slovensku si urobil dobré meno. V drese Plzne inzultoval rozhodcu