Prehrali 0:9, drukoval im aj Mbappé. Vyrástli sme, tešil sa tréner

Futbalisti US Revel.
Futbalisti US Revel. (Autor: REUTERS)
Ivan Mriška|8. jan 2024 o 11:55

Amatéri zo šiestej ligy nastúpili proti Parížu St. Germain.

PARÍŽ, REVEL. Keď im žreb Francúzskeho pohára určil Paríž St. Germain, jasali. Reakcia amatérskeho klubu US Revel zo šiestej ligy obehla celý svet.

„O niečom takom sme snívali. Hrať proti PSG, je to báječné. Takýto zápas sme si ani nepredstavovali, máme naozaj veľkú radosť,“ pre denník L'Équipe krátko po žrebe uviedol prezident Revelu Didier Roques.

Hrali na štadióne rugby

Coupe de France je výnimočná súťaž, do ktorej sa tento rok zapojilo vyše tritisíc mužstiev. Zasiahli do nej aj tímy z ostrovov Guadeloupe, Martinik, Francúzska Guyana či Réunion.

V prvom kole hrajú tímy z krajských a okresných líg, neskôr do hry vstupujú kluby z národných súťaží. Mužstvá z Ligue 2 hrajú po prvý raz v siedmom kole, zástupcovia Ligue 1 prichádzajú do hry v ôsmom kole.

Medzi 64 najlepších mužstiev vo Francúzsku sa podarilo dostať aj obci Revel, ktorá leží päťdesiat kilometrov od Toulouse. Revel má približne desaťtisíc obyvateľov a pôsobí v šiestej lige, v ktorej bojuje o záchranu.

„Hráči sú amatéri, ktorí si chodia zahrať futbal po práci,“ vysvetľujú francúzske noviny.

Revel nemá štadión, ktorý spĺňa štandardy Francúzskeho pohára. Najväčšie stretnutie vo vyše storočnej histórii klubu tak hral na Stade Pierre-Fabre, štadióne v Castres, kde sa súťažne hrá rugby.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Coupe de France»Prehrali 0:9, drukoval im aj Mbappé. Vyrástli sme, tešil sa tréner