Chorváta chceli Chelsea aj Barcelona. Do Berlínu prestúpil za rekordnú sumu

Josip Juranovič, Marcelo Brozovič (obidvaja Chorvátsko) a Vladimír Weiss v zápase kvalifikácie majstrovstiev sveta 2022 Slovensko - Chorvátsko.
Josip Juranovič, Marcelo Brozovič (obidvaja Chorvátsko) a Vladimír Weiss v zápase kvalifikácie majstrovstiev sveta 2022 Slovensko - Chorvátsko. (Autor: TASR)
SITA|23. jan 2023 o 13:15

Juranovič bol jeden z pilierov obrany Chorvátov na MS v Katare.

BERLÍN. Chorvátsky futbalista Josip Juranovič prestúpil zo škótskeho klubu Celtic Glasgow do nemeckého Unionu Berlín, účastník I. bundesligy podľa údajne za 27-ročného pravého obrancu zaplatil 8 miliónov eur.

Ďalšie 3 milióny eur môže úradujúci majster Škótska získať na bonusoch pri splnení vopred dohodnutých podmienok.

Klub z hlavného mesta Nemecka urobil najdrahší nákup hráča vo svojej histórii, Juranovič má byť náhrada za Nóra Juliana Ryersona po jeho odchode do Borussie Dortmund.

"Josip k nám dobre zapadne s jeho tempom, skúsenosťami a schopnosťami. Sme presvedčení, že sme získali hráča, ktorý nám rýchlo pomôže.

Sme šťastní, že ho máme," povedal športový riaditeľ Unionu Oliver Ruhnert o Juranovičovi, ktorý odohral šesť zo siedmich zápasov v drese chorvátskej reprezentácie na vlaňajších majstrovstvách sveta v Katare.

Chýbal len v záverečnom dueli o bronz. Záujem o neho údajne mali aj španielsky FC Barcelona a anglický FC Chelsea Londýn.

"Prestupom do Unionu sa mi splnil sen o tom, že budem hrať v jednej z najlepších líg na svete. Bundesliga je intenzívna a silová, čo vyhovuje môjmu štýlu hry.

Teším sa na prvý zápas pred fanúšikmi na Alte Försterei. Chcem sa v Berlíne ešte zlepšiť a urobiť ďalší krok vpred v mojej kariére," vyhlásil Juranovič o prestupe.

Josip Juranovič si v tejto sezóne zahral za Celtic v skupinovej časti Ligy majstrov proti Realu Madrid, Šachtatu Doneck a Lipsku.

V drese Unionu by mohol debutovať už v stredu proti Werderu Brémy, v sobotu je na programe mestské derby proti Herthe Berlín. V minulosti hrával za chorvátsky Hajduk Split aj poľskú Legiu Varšava, s ktorou získal svoj prvý ligový titul v kariére.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Chorváta chceli Chelsea aj Barcelona. Do Berlínu prestúpil za rekordnú sumu