Kentoš výhru nepreceňuje, Suslov pred odvetou nabáda k odvahe

Tomáš Suslov (vľavo) sa teší po strelenom góle.
Tomáš Suslov (vľavo) sa teší po strelenom góle. (Autor: Slovenský futbalový zväz/ facebook)
TASR|26. sep 2022 o 11:00

Slovensko má šancu postúpiť na ME do 21 rokov.

BIELSKO-BIALA. Slovenskí futbalisti do 21 rokov sú pred odvetou bližšie k postupu na budúcoročné ME. Na neutrálnej pôde v poľskom meste Bielsko-Biala budú v utorok od 17.30 h proti Ukrajine hájiť náskok 3:2 z úvodného súboja.

Stredopoliar Tomáš Suslov z holandského Groningenu zdôraznil, že tím má pomerne dobrú východiskovú pozíciu. Autor gólu z prvého stretnutia dúfa v minimálne rovnaký výkon aj v odvete.

Pred odvetou je všetko otvorené

Slovenskí reprezentanti sa na európskom šampionáte predstavili doteraz dvakrát. V roku 2000 mali ako organizátori istú účasť a na turnaji skončili štvrtí.

O sedemnásť rokov neskôr museli prejsť kvalifikáciou. Vtedy vyhrali svoju skupinu pred Holandskom a postúpili do Poľska. V A-skupine vyhrali zápasy s domácimi rovesníkmi a Švédskom a prehrali s Anglickom.

Do semifinále však nepostúpili, pretože v tabuľke druhých tímov mali Nemci o jeden gól lepšie skóre. David Strelec, ktorý vsietil Ukrajine dva góly, si uvedomuje, že sú ešte len v polčase a pred odvetou je všetko otvorené:

"Uvidíme, čo prinesie druhý duel. Vždy po našom góle sme rýchlo inkasovali. Musíme sa preto zamerať na to, aby sa to nestávalo."

Kentoš vyzdvihol silu súpera

Slováci hrali v baráži naposledy v roku 2015. V dvojzápase s Talianskom prehrali celkovo 2:4. Teraz to majú zverenci Jaroslava Kentoša rozohrané lepšie.

"Musíme sa pripraviť na odvetu, proti nám bude stáť opäť veľká futbalová kvalita, ale pobijeme sa o postup na Európu," povedal Kentoš na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Doplnil ho Suslov: "Musíme hrať odvážne. Najdôležitejšie je, aby sme pokračovali ako jeden tím, ja sa potom nebojím o výsledok."

Tomáš Suslov v zápase Slovensko - Ukrajina v baráži o ME vo futbale do 21 rokov 2023.
Tomáš Suslov v zápase Slovensko - Ukrajina v baráži o ME vo futbale do 21 rokov 2023. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)

Ukrajinci zaznamenali v Žiline prvú prehru od októbra 2021. Vtedy nestačili na Francúzov (0:5), ale potom držali sedemzápasovú sériu bez prehry. Tréner Kentoš nepreceňuje domáci triumf, pretože vie o kvalitách súpera:

"Majú hráčov, ktorí hrávajú pravidelne skupinovú fázu európskych súťaží. Ukázali výborné výkony, majú veľmi dobrých technických hráčov a systém hry."

Ukrajinci sú rovnako ako Slováci dvojnásobní účastníci ME. V roku 2006 v Portugalsku prehrali vo finále s Holandskom 0:3. V 2011 skončili na šampionáte v Dánsku už v základnej B-skupine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kentoš výhru nepreceňuje, Suslov pred odvetou nabáda k odvahe