Šachtar posilnil Rakyckyj aj dvanásťročný chlapec z Mariupoľa. Exhibície sú plné emócií

Obranca Jaroslav Rakyckyj (v modrom) bol až do svojho odchodu do ruského Zenitu Petrohrad oporou ukrajinskej futbalovej reprezentácie.
Obranca Jaroslav Rakyckyj (v modrom) bol až do svojho odchodu do ruského Zenitu Petrohrad oporou ukrajinskej futbalovej reprezentácie. (Autor: TASR)
Jakub Bobovič|24. apr 2022 o 16:30

Ukrajinský obranca Jaroslav Rakyckyj sa vrátil do materského klubu.

BRATISLAVA. Má 32 rokov, za sebou trojročné pôsobenie v jednom z popredných ruských klubov a pred sebou tri, možno štyri roky na vrcholnej úrovni.

Ukrajinský futbalový obranca Jaroslav Rakyckyj, ktorý na začiatku marca ukončil svoje pôsobenie v Zenite Petrohrad, sa vrátil do Šachtaru Doneck.

Zatiaľ neoficiálne a bez fanfár. S materským klubom sa dohodol na tom, že v jeho drese odohrá charitatívne stretnutia. 

Víťazstvo proti Gdaňsku zariadil dvanásťročný chlapec

V drese klubu, kde Rakyckyj až na pôsobenie v Rusku, strávil celú svoju kariéru, zažil obnovenú premiéru v charitatívnom stretnutí Lechia Gdaňsk - Šachtar, v ktorom si baníci pripísali na svoje konto výhru 2:3. 

Rakyckyj, ktorého pred odchodom do Zenitu Petrohrad symbolizovalo číslo 44, nastúpil na zápas s číslom 4.

Hráči Šachtara si na seba v stretnutí proti Lechii Gdaňsk obliekli dresy s vlajkou Ukrajiny, na ktorej bol umiestnaný nápis Stop war (Stop vojne).

Miesto menoviek mali baníci na chrbte názvy ukrajinských miest, ktoré boli vojnou najviac zasiahnuté. Na trávniku sa tak vedľa seba objavili napríklad Buča, Černihiv, Volnovacha a na záver stretnutia na ihrisko vybehol aj Mariupoľ. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Šachtar posilnil Rakyckyj aj dvanásťročný chlapec z Mariupoľa. Exhibície sú plné emócií