UEFA udeľovala vysoké tresty. Tisíce eur musí zaplatiť Chorvátsko či Rumunsko

Wouter Goes.
Wouter Goes. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. júl 2023 o 11:07

Finančné postihy dostal Chorvátsky futbalový zväz, Rumunská futbalová federácia a holandský klub AZ Alkmaar.

NYON. Chorvátsky futbalový zväz (HNS) dostal od Európskej futbalovej únie (UEFA) pokutu 150-tisíc eur za urážlivé pokriky a výtržnosti fanúšikov počas júnového finálového turnaja Ligy národov 2022/2023 v Holandsku.

Podporovateľom „vatrenich“ taktiež nemôžu predávať vstupenky na najbližší duel na ihrisku súpera v rámci kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku.

V zápase v Arménsku 11. septembra tak budú Chorváti bez podpory svojich fanúšikov.

UEFA uviedla, že jej disciplinárna komisia spojila incidenty z oboch zápasov Chorvátska na miniturnaji v Holandsku - semifinálového proti domácej reprezentácii i finálového proti Španielsku.

Za diskriminačné správanie bola udelená pokuta 70-tisíc eur, zvyšok boli pokuty za hádzanie predmetov a zapaľovanie pyrotechniky.

Pokutu od UEFA vo výške 21-tisíc eur dostala Rumunská futbalová federácia. Dôvodom bolo rasistické správanie fanúšikov v zápase nedávneho európskeho šampionátu do 21 rokov medzi tímami Rumunska a Ukrajiny.

Rumunskí fanúšikovia sa v tomto stretnutí dopustili taktiež provokatívneho správania s politickým kontextom.

Holandský klub AZ Alkmaar musí zaplatiť 80-tisíc eur za výtržnosti v domácom zápase proti anglickému West Hamu United v májovom semifinále Európskej konferenčnej ligy.

Niektorí priaznivci Alkmaaru sa vtedy násilne pokúsili dostať do blízkosti priateľov a rodín hráčov londýnskeho mužstva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»UEFA udeľovala vysoké tresty. Tisíce eur musí zaplatiť Chorvátsko či Rumunsko