Na Spartak sa prišla pozrieť slušná kulisa, v Trnave však gól nepadol

Martin Mikovič (vpravo) a Armin Derlek v zápase FC Spartak Trnava - AS Trenčín.
Martin Mikovič (vpravo) a Armin Derlek v zápase FC Spartak Trnava - AS Trenčín. (Autor: TASR)
TASR|28. júl 2024 o 20:32 (aktualizované 28. júl 2024 o 21:05)

Gól Trenčína napokon neplatil pre ofsajd.

Niké liga - 1. kolo

Trnava - Trenčín 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Smolák - Hancko, Ferenc. ŽK: Zeljkovič, Mikovič - Bondarenko, Stojsavljevič

Diváci: 4413

Spartak Trnava: Frelih - Holík, Ujlaky (87. Twardzik), S. Kóša, Mikovič - Procházka (72. M. Ďuriš), Zeljkovič, Bainovič - Azango, Paur, Pich (72. Ahl)

AS Trenčín: Sláviček - Hájovský, Bondarenko, Stojsavljevič, Holúbek - Djerlek (46. Skovajsa), Ben Sallam, Gajdoš (80. Donkor) - Uchegbu (68. Praženka), Emeka, Sunday (90.+3 Pavek)

TRNAVA. Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v nedeľnom zápase úvodného kola Niké ligy s AS Trenčín 0:0. Viac ako 4400 divákov sa gólu nedočkalo.

V prvom polčase sa hral opatrný futbal, Trnavčania rovnako ako v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy v Sarajeve netrafili bránku.

VIDEO: Tréner AS Trenčín Ilija Stolica reaguje po zápase

Loptu síce dokázal do siete dostať Trenčan Emeka, gól však neplatil pre ofsajd. Najväčšiu šancu prvého dejstva mal po centri Mikoviča Bainovič, hlavičkou tesne minul bránu.

V druhom polčase červeno-čierni výrazne zvýšili aktivitu, dve dobré príležitosti mal Procházka, tutovku zahodil po Holíkovej akcii Bainovič a Kóša hlavičkoval do miest, kde stál debutujúci brankár Trenčína Slavíček.

VIDEO: Tréner FC Spartak Trnava Michal Gašparík reaguje po zápase

"Andeli" mali územnú prevahu, v závere však mohli udrieť Trenčania. Najväčšiu príležitosť duelu mal Emeka, ktorý sa rútil na Freliha, ten mu však strelu vyrazil nohou.

Hlasy po zápase

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "V prvom rade musím povedať, že to bol dobrý zápas na to, že bolo prvé kolo, často sa hralo hore dole, obe mužstvá hrali na víťazstvo. Som veľmi spokojný s výkonom mužstva, videl som to tak, že hráči hrali fakt veľmi dobre, odmakali to od prvej minúty. Zvolili sme najťažší spôsob hry proti Trenčínu, hrali sme veľmi vysoko, pressovali sme, obrannú líniu sme mali na riziko často postavenú v trojke. Často sme ale dokázali loptu získať, napriek tomu, že Trenčín je na tom dobre kombinačne. Jediné s čím nemôžeme byť spokojní je bod, víťazstvo sme si zaslúžili, mali sme veľa a veľkých šancí. Mali sme veľmi dobré pasáže, dokázali sme vystupňovať tempo v druhom polčase, na to, že máme maródku a ťaháme to s trinástimi hráčmi a potom sú tam mladší chlapci, ktorí toho veľa nenahrali v lige. Trenčín mal kŕče a moji chalani to zvládali dobre. Verím, že na to nadviažeme aj za tri dni, lebo to bude ťažké. Musím ale povedať, že chalani veľmi dobre hrali.“

Ilija Stolica, tréner Trenčína: "Myslím, že výsledok je viac-menej realistickým obrazom hry. Oba tímy mali jasné šance, zostali nepremenené. Snažili sme sa hrať svojím štýlom, kontrolovali sme loptu. Niektorí hráči debutovali, na ihrisku bolo dnes veľa detí, debutovali. Som hrdý na nich, špeciálne pre veci, čo sa udiali pred zápasom. Stratili sme Kmeťa, Bariš vypadol pre zranenie počas rozcvičky, Brahim je dlhodobo zranený, cez polčas musel ísť dole Derlek, takže sme mali veľa komplikácií. Chlapci hrali ale reálne dobre, taktiež gratulujem tímu Spartaka. V Trnave sa hralo vynikajúco, je tu najlepšia atmosféra zo slovenských štadiónov, užívam si to tu, fanúšikovia povzbudzujú svojich hráčov a rešpektujú súpera."

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
1
1
0
0
4:1
3
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
1
0
1
0
2:2
1
R
3
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
1
0
1
0
2:2
1
R
4
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
1
0
1
0
1:1
1
R
5
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
1
0
1
0
1:1
1
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
1
0
1
0
0:0
1
R
7
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
1
0
1
0
0:0
1
R
8
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
1
0
1
0
0:0
1
R
9
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
1
0
1
0
0:0
1
R
10
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
1
0
1
0
0:0
1
R
11
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
1
0
1
0
0:0
1
R
12
KFC KomárnoKFC KomárnoKFC Komárno
0
0
0
0
0:0
0
13
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
1
0
0
1
1:4
0
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Na Spartak sa prišla pozrieť slušná kulisa, v Trnave však gól nepadol