Českému brankárovi Vaclíkovi pôsobenie v Amerike nevyšlo: Môj najhorší futbalový rok

Brankár Tomáš Vaclík.
Brankár Tomáš Vaclík. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. jan 2024 o 14:04

Niekdajší brankár Sparty Praha, FC Bazilej, FC Sevilla, Olympiacosu Pireus či Huddersfieldu Town sa stal voľným hráčom.

BRATISLAVA. Futbalový klub New England Revolution zo zámorskej MLS ukončil spoluprácu s českým brankárom Tomášom Vaclíkom.

Informáciu priniesol oficiálny web klubu so sídlom neďaleko Bostonu. Tridsaťštyriročný gólman zamieril do USA počas ostatného letného prestupového obdobia.

Za klub s prezývkou "The Revs" pritom neodchytal v súťažnom zápase ani jednu minútu.

"Rok 2023 sa mi veľmi nepodaril. V Huddersfielde som chytal druhú anglickú ligu naposledy v polovici apríla a odvtedy som si v ostrom zápase nezahral. Toto bol môj najhorší futbalový rok," uviedol český brankár.

Všetci traja tréneri, ktorí sa počas uplynulej edície MLS v klube vystriedali, totiž verili viac službám konkurentov Vaclíka - Earlovi Edwardsovi a Jacobovi Jacksonovi.

Niekdajší brankár Sparty Praha, FC Bazilej, FC Sevilla, Olympiacosu Pireus či Huddersfieldu Town sa stal voľným hráčom na trhu.

V minulosti, ešte pred príchodom kanadského brankára Milana Borjana, ho viaceré zdroje spájali s príchodom do slovenského klub ŠK Slovan Bratislava.

Tomáš Vaclík odchytal za českú reprezentáciu 54 duelov. Zatiaľ naposledy stal v národnom tíme medzi troma žrďami ešte v júni 2023 v prípravnom zápase na pôde Čiernej Hory.

"Reprezentačnú kariéru som ešte neskončil. Ak budem pravidelne chytať, verím, že ešte budem mať čo odovzdať aj národnému tímu. Veľa bude záležať aj na novom trénerovi,“ vyhlásil v závere decembra odchovanec vítkovického futbalu v rozhovore pre web sport.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Českému brankárovi Vaclíkovi pôsobenie v Amerike nevyšlo: Môj najhorší futbalový rok