Dve vylúčenia za 30 sekúnd. AS Rím prekvapujúco končí v pohári

Brankár AS Rím Pau Lopez dostáva červenú kartu.
Brankár AS Rím Pau Lopez dostáva červenú kartu. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. jan 2021 o 07:30

Postup si vybojovala Spezia.

RÍM. Futbalisti AS Rím vypadli v osemfinále Talianskeho pohára. V utorkovom zápase prekvapujúco podľahli doma Spezii 2:4 po predĺžení.

Rimania nezachytili úvod a s trinástym tímom tabuľky Serie A prehrávali už po štvrťhodine hry 0:2. Ešte do prestávky však znížil z pokutového kopu Lorenzo Pellegrini a v druhom polčase sa Henrich Mchitarjan postaral o vyrovnanie.

Zlomovou bola druhá minúta predĺženia, keď domáci inkasovali v rýchlom slede dve červené karty. Najprv dostal druhú žltú kartu obranca Gianluca Mancini a o 30 sekúnd neskôr rozhodca priamo vylúčil aj brankára Paua Lopeza.

Hostia "presilovku" využili. V 107. minúte skóroval Daniele Verde a v 119. minúte uzavrel skóre duelu svojím druhým gólom v zápase Riccardo Saponara.

Pre Rimanov to bol v krátkom čase druhý neúspech po tom, čo v lige prehrali v mestskom derby s Laziom 0:3. Spezia sa vo štvrťfinále stretne s Neapolom, v ktorom pôsobí slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka.

Taliansky pohár - osemfinále:

AS Rím - Spezia 2:4 pp (1:2, 2:2)

Góly: 43. Pellegrini (z 11 m), 73. Mchitarjan - 15. a 119. Saponara, 6. Galabinov (z 11 m), 107. Verde, ČK: 92. Mancini po druhej ŽK, 92. Lopez (obaja AS Rím)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Dve vylúčenia za 30 sekúnd. AS Rím prekvapujúco končí v pohári