Zemetrasenie v štruktúrach klubu. V Juventuse skončil aj Nedvěd

Pavel Nedvěd.
Pavel Nedvěd. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. nov 2022 o 22:55

Andrea Angelli bol prezidentom klubu vyše dvanásť rokov.

BRATISLAVA. Nedávne obvinenia v súvislosti s údajným falošným účtovníctvom a nezrovnalosťami pri prestupoch hráčov spôsobili v štruktúrach talianskeho klubu Juventus Turín hotové zemetrasenie.

V pondelok rezignovali na svoju funkciu všetci členovia predstavenstva klubu. Po vyše dvanástich rokoch skončil prezident Andrea Angelli, tiež výkonný riaditeľ Maurizio Arrivabene alebo viceprezident Pavel Nedvěd.

Prokuratúra v prípade "Starej dámy" vyšetruje od minulého roka kauzu hráčskych zmlúv, prestupov a rokovaní s agentmi v rokoch 2018 až 2020.

Ako informujú viaceré média, už dvakrát bolo kvôli tomu odložené valné zhromaždenie klubu, kde sa mal schvaľovať nový rozpočet. V ročníku 2021/2022 zaznamenal Juventus rekordnú stratu 254 miliónov eur.

Podľa tlačovej správy, zverejnenej na stránke klubu, bude nové predstavenstvo potvrdené na stretnutí naplánovanom na 18. januára 2023.

K situácii sa vyjadril aj klub: "Vzhľadom k svojmu postaveniu a dôležitosti právnych otázok a nevybavených účtovných záležitostí členovia predstavenstva v súlade s najlepším spoločenským záujmom usúdili, že odporučí Juventusu zvoliť na riešenie týchto problémov nové predstavenstvo.

Juventus bude aj naďalej spolupracovať s dozornými a ďalšími orgánmi," píše sa v oficiálnom vyhlásení klubu s tým, že novým výkonným riaditeľom sa nateraz stal Maurizio Scanavino.

Juventus je s 36 titulmi najúspešnejším tímom Serie A, pričom v rokoch 2012 až 2020 dominoval nepretržite. V aktuálnom ročníku mu v tabuľke patrí tretia priečka, no v Lige majstrov zažil sklamanie, keď nepostúpil zo skupiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Zemetrasenie v štruktúrach klubu. V Juventuse skončil aj Nedvěd