Real podpísal kontrakt s brazílskym supertalentom. Na sťahovanie si však musí ešte počkať

Endrick (vľavo) v drese Palmeirasu.
Endrick (vľavo) v drese Palmeirasu. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. dec 2022 o 11:15

Ide o najočakávanejší prestup z Brazílie do Španielska od Neymarovho transferu.

SAO PAULO. Brazílsky futbalový supertalent Endrick podpísal zmluvu so španielskym klubom Real Madrid.

Stále iba 16-ročný hráč brazílskeho Palmeirasu si však na sťahovanie sa do tímu Realu ešte bude musieť počkať.

Podľa platných pravidiel sa môže presunúť do Madridu až vtedy, keď dovŕši 18 rokov - v júli 2024.

Bude nastupovať za Palmeiras

Najočakávanejší prestup z Brazílie do Španielska od Neymarovho transferu v roku 2013 do Barcelony potvrdili vo štvrtok v samostatných vyhláseniach Palmeiras aj Real Madrid.

Finančné podrobnosti prestupu neboli zverejnené, no podľa brazílskych médií má transakcia hodnotu takmer 60 miliónov eur.

Endrick odohral tento rok svoju prvú sezónu v A-mužstve Palmeirasu, v ktorého drese triumfoval v najvyššej brazílskej súťaži a zaznamenal prvé tri góly v profesionálnej kariére.

Tínedžer bude nastupovať za Palmeiras až do svojho odchodu do Madridu.

Záujem oňho mali ďalšie veľkokluby

O nádejného zakončovateľa mali záujem ďalšie popredné európske kluby. Údajne medzi nimi boli Manchester City, Liverpool FC a Paríž Saint-Germain.

Endrick sa vo vyhlásení poďakoval Palmeirasu za to, že mu dal všetko, aby sa dostal na súčasnú úroveň a mohol si splniť svoj sen.

„Kým neodídem do Realu Madrid, budem pokračovať v práci tak, ako doteraz. Chcem dať Palmeirasu ešte viac gólov, víťazstiev, titulov a ešte viac radosti našim fanúšikom,“ povedal Endrick.

Real Madrid v nedávnej minulosti podobne získal aj súčasné hviezdy svojho A-mužstva Viníciusa Júniora a Rodryga, keď si oboch poistil ešte pred dovŕšením plnoletosti a Flamengu, resp. FC Santos zaplatil približne 45 miliónov eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real podpísal kontrakt s brazílskym supertalentom. Na sťahovanie si však musí ešte počkať