VIDEO: Pochoval šancu na postup? Weiss červenou kartou zarezal tím

Vladimír Weiss ml. odchádza z ihriska po tom, čo bol vylúčený v zápase Sturm Graz - Slovan Bratislava.
Fotogaléria (25)
Vladimír Weiss ml. odchádza z ihriska po tom, čo bol vylúčený v zápase Sturm Graz - Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|15. feb 2024 o 20:45

Rozhodca zmenil verdikt a vylúčil Weissa ml.

GRAZ. V 67. minúte zápasu medzi Sturmom Graz a Slovanom Bratislava si kamery všimli, že na lavičke hostí sa pripravuje do hry Vladimír Wess ml.

Bývalý hráč Slovana a reprezentant Slovenska Marián Zeman to kvitoval.

"Tréner Weiss vidí, kde je problém. V druhom polčase sa Slovanu absolútne nedarí podržať loptu, dať ju na zem, mať nejaký protiútok alebo byť dlhšie na súperovej polovici," hovoril v priamom prenose RTVS.

Fotogaléria zo zápasu SK Sturm Graz - ŠK Slovan Bratislava (Európska konferenčná liga)

Weiss mal po príchode na trávnik oživiť hru Slovana, ktorý v tom čase prehrával v prvom zápase o postup do osemfinále Konferenčnej ligy 1:3.

Stal sa však pravý opak. Nielenže hráč s číslom sedem nevymyslel nič smerom dopredu, po ôsmich minútach spravil faul, ktorý ho poslal predčasne pod sprchy.

Weiss nevyberaným spôsobom fauloval Jusufa Gazibegoviča.

Bolo to zbytočné, išlo o zákrok v strede ihriska. Dostal žltú kartu, no následne si hlavný rozhodca išiel situáciu pozrieť na videu a hráča Slovana vylúčil.

VIDEO: Červená karta Vladimíra Weissa v zápase proti Sturmu Graz

"Z opakovaného záberu je vidno, že stojná noha bola ohrozená zranením a bol to veľmi intenzívny faul," povedal expert RTVS Marián Zeman.

"Trend je taký, že aj toto sa dnes dávajú červené karty, aj keď pred pár rokmi sme si to nevedeli predstaviť," dodal ohľadne Weissovho faulu.

V štúdiu RTVS bol ešte kritickejší moderátor Ľuboš Hlavena:

"Buďme objektívni a buďme kritickí. Príde hráč, ktorého všetci milujú, je legendou Slovana a za osem minút sa nechá absolútne hlúpo vylúčil.

Bol tam zámer zasiahnuť súpera. Toto sa nemôže udiať. Týmto zarezal tím, zazeral celý zápas a možno pochoval šancu na postup."

Sturm Graz sa neuspokojil s vedením 3:1, v závere potrestal vylúčenie Weissa a na Tehelné pole bude cestovať s trojgólovým náskokom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»VIDEO: Pochoval šancu na postup? Weiss červenou kartou zarezal tím