Vyhral boj s rakovinou. Obranca Borussie sa vrátil po polroku a okamžite prispel k výhre

Stefan Lainer
Stefan Lainer (Autor: Borussia Mönchengladbach / Twitter)
TASR|6. jan 2024 o 19:18

Klub oznámil jeho ochorenie v júli minulého roka.

MONCHENGLADBACH. Rakúsky futbalista Stefan Lainer odohral svoj prvý zápas po vyliečení sa z rakoviny lymfatických uzlín.

Obranca Borussie Mönchengladbach nastúpil v sobotu v prípravnom stretnutí proti holandskému tímu Go Ahead Eagles a pomohol jednou asistenciou k triumfu bundesligového mužstva 3:2.

VIDEO: Zostrih zápasu Borussia Mönchengladbach - Go Ahead Eagles

Tridsaťjedenročný Lainer odohral 30 minút v zápase na 4x30 minút, ktorý bol pre tím testom pred pokračovaním nemeckej najvyššej súťaže.

Mönchengladbach privíta o týždeň v nedeľu (14. januára) v 17. kole štvrtý VfB Stuttgart. Borussii patrí v tabuľke až 12. miesto.

Lainer pôsobí v Gladbachu od roku 2019 a má zmluvu do konca sezóny. Klub oznámil jeho ochorenie koncom júla s tým, že ide o rakovinu zistenú v ranom štádiu a bola liečiteľná liekmi.

Rakúšan o mesiac neskôr zverejnil, že jeho cieľom je opäť hrať. Do tréningového procesu sa vrátil v druhej polovici novembra. Informovala o tom agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Vyhral boj s rakovinou. Obranca Borussie sa vrátil po polroku a okamžite prispel k výhre