Slováci zaskočili veľmoc netradičným ťahom. Poštíp ma, kričal komentátor

Miroslav Stoch.
Fotogaléria (11)
Miroslav Stoch. (Autor: TASR)
Pavol Spál|9. okt 2024 o 08:00

Hamšík mal vysoké horúčky, Mak videl hviezdičky.

ŽILINA. Hralo sa v Žiline, lebo Slovensko vtedy nemalo iný štadión, ktorý by spĺňal kritériá UEFA. Nové Tehelné pole bolo iba na papieri a trnavský štadión ešte nebol dokončený.

Televízny komentátor Marcel Merčiak sa bezprostredne po víťaznom góle spýtal bývalého reprezentanta Mariána Zemana. „Marián, musíš ma poštípať, či je to pravda.“

Pamätný je záber, ako Miroslav Stoch v eufórii trieli po trávniku a strháva zo seba dres. 

V Žiline bol rámus vyvolaný radosťou ako nikdy predtým. Pot mu stekal po tvári, tréner Ján Kozák bol napätý, emócie nezamaskoval.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Španielsko, kvalifikácia EURO 2016

Na lavičke počas zápasu neobsedel. Keď cítil krivdu, rozčertil sa na rozhodcu, ale vzápätí sa mu s úsmevom na tvári ihneď ospravedlnil.

Známy búrlivák sa ovládol. Jeho tím ohromil svet a po heroickom výkone pokoril dovtedy osem rokov (28 zápasov) v kvalifikácii nezdolaných Španielov.

Bol deviaty október 2014. Slovensko v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 nečakane a senzačne zdolalo Španielsko 2:1. Odvtedy ubehlo presne desať rokov.

Dodnes je to najväčšie víťazstvo reprezentácie na domácej pôde.

Štadión v Žiline bol vtedy síce takmer plný, ale nie vypredaný. Prišlo 9432 divákov, voľných zostalo viac ako tisíc miest. 

Historický knokaut

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci zaskočili veľmoc netradičným ťahom. Poštíp ma, kričal komentátor