Hovorí sa tomu civilizačné návyky. Títo ľudia by sa bili aj na šachovom turnaji

Bitka chuligánov v zápase Trnava - Slovan.
Bitka chuligánov v zápase Trnava - Slovan. (Autor: SITA)
Samo Marec|18. okt 2021 o 16:05

O derby Trnava - Slovan píše Samo Marec.

Čo sa týka včerajšieho futbalu Trnava - Slovan, tak môj vysoko kvalifikovaný názor je takýto.

Pokiaľ sa budú kľúčoví ľudia tváriť, že je to v poriadku, že to je súčasť zážitku, alebo len, že "na vine je druhá strana", tak sa nič nezmení.

Pokiaľ Martin Škrtel bude s ultras nahrávať hymnu s kuklou na hlave, tak sa nič nezmení. Pokiaľ sa bude Kmotrík chuligánov zastávať, tak sa nič nezmení.

Žiadni chuligáni nemajú čo behať po ihrisku a mlátiť sa. A ak sa to stane, tak žiadny klub sa žiadnych chuligánov nemá čo zastávať. Vlastných ani iných. Tam nie je žiadne "môže za to niekto iný".

Ak hovoríte, že za to môže niekto iný, tak ich tolerujete. A ak ich tolerujete, tak ich v tom správaní podporujete.

Som si istý, že každý trochu normálny človek dokáže ísť na futbal bez nutkania pobiť sa a behať po ihrisku. Hovorí sa tomu civilizačné návyky.

Ak to nedokáže, tak nie je civilizovaný a patrí na okraj spoločnosti. Nie, že šéf klubu hovorí, že ale veď títo ľudia sú pre nás najdôležitejší.

Čím sa dostávame k mojej pointe. Týmto ľuďom nejde o žiadny futbal ani o klub, ide im o násilie. Vybili by si ho aj na šachovom turnaji. Takíto ľudia nemajú miesto na normálnom futbale a ani v normálnej spoločnosti.

Pomerne sa mi pozdáva, kam sa dopracovali v západnej Európe. Nie, nevyhrali, ale keďže sa tam tieto násilné typy na futbal nedostanú (a ak sa dostanú, nemôžu robiť, čo by robiť chceli), tak si rovno dohadujú bitky. Bárkde po lesoch.

A to je super. Tam nikomu nezavadzajú, tam si to vyriešia. Môžu sa venovať tomu, čo ich baví a nemusia sa tváriť, že ich zaujíma nejaký futbal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Hovorí sa tomu civilizačné návyky. Títo ľudia by sa bili aj na šachovom turnaji