Trnava vyzve poľského vicemajstra. Tohto súpera sme nechceli, vraví Gašparík

Michal Gašparík.
Michal Gašparík. (Autor: TASR)
TASR|4. aug 2022 o 00:00

Trnavčanom sa v úvode nového ročníka Fortuna ligy veľmi nedarí.

TRNAVA. Futbalisti Spartaka Trnava sa prvýkrát v tohtoročnej edícii Európskej konferenčnej ligy nepredstavia v pozícii favorita.

V prvom zápase 3. predkola nastúpia vo štvrtok proti poľskému vicemajstrovi Rakówu Čenstochová.

Klub zo Sliezska je zároveň víťazom Poľského pohára a v 2. predkole suverénne vyradil kazašského vicemajstra FK Astana. Už v prvom domácom stretnutí zvíťazil 5:0 a uspel aj v odvete na trávniku súpera po výsledku 1:0.

O dva zo šiestich zásahov sa v dvojzápase postaral ukrajinský stredopoliar Vladyslav Kočerhin, ďalšie góly pridali Španiel Ivan Lopez, Lotyš Vladislavs Gutkovskis, domáci hráč Mateusz Wdowiak a Chorvát Fran Tudor z pokutového kopu.

Čenstochová postúpila do najvyššej poľskej súťaže premiérovo iba pred tromi rokmi, no rýchlo sa v nej udomácnila. Na druhom mieste skončila v uplynulých dvoch ročníkoch. Aj do novej sezóny vstúpila dobre.

Tri body vybojovala proti Warte Poznaň (1:0) i Stalu Mielec (3:2). "Tohto súpera som si neželal. Hrá kvalitný, silový a rýchly futbal. Začíname však doma a budeme sa snažiť urobiť dobrý výsledok," povedal podľa klubovej stránky tréner Trnavy Michal Gašparík.

Trnavčanom sa naopak v úvode nového ročníka Fortuna ligy veľmi nedarí. Po troch kolách majú na konte štyri body. Uspeli iba v prvom stretnutí proti Zlatým Moravciam (2:0), no potom prekvapujúco podľahli nováčikovi z Banskej Bystrice 1:2 a proti Podbrezovej si pripísali iba remízu 1:1.

Hlavným problémom červeno-čiernych je efektivita v koncovke. "Vypracovali sme si v prvom polčase veľa šancí, ktoré musíme premeniť. Stačilo dať dva góly a zápas by sme si postrážili," povedal po zápase s Podbrezovou Erik Daniel.

V tretej najprestížnejšej európskej súťaži však víťaz Slovenského pohára zatiaľ svoju úlohu zvládol. V 2. predkole prešiel cez klub z Walesu AFC Newton po víťazstvách 4:1 a 2:1.

V prípade postupu do záverečnej štvrtej časti predkola vyraďovacej fázy čaká Trnavu úspešnejší z dvojice Slavia Praha - Panathinaikos Atény.

FC Spartak Trnava - Raków Čestochová

3. predkolo Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 - 1. zápas

/štvrtok 4. augusta, 18.30 SELČ, štadión Antona Malatinského v Trnave, vysiela Šport RTVS/

rozhodcovia: Pajac - Mihalj, Šarič (všetci Chorv.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Trnava vyzve poľského vicemajstra. Tohto súpera sme nechceli, vraví Gašparík