Futbal striedajú s bojom na fronte. Dnipro je v kríze, tréner spravil zúfalý krok

Futbalisti SC Dnipro-1.
Futbalisti SC Dnipro-1. (Autor: TASR – František Iván)
Michal Šášky|22. aug 2023 o 17:00

Šéf Slavie by Ukrajincov posielal priamo do skupiny.

TRNAVA. „Sebavedomo. Držíme loptu a sme v pohybe. Beháme. A hlavne, chlapi, žiadnu loptu nevypustíme,“ motivoval kabínu tréner Slavie Praha pred zápasom v Košiciach.

Český klub v metropole východu Slovenska spečatil postup cez SC Dnipro-1, ktorý pre ruskú agresiu a vojnu nemôže hrať európske zápasy vo svojej domovine.

Ukrajinský vicemajster má azyl v Košiciach už druhý rok. Vlani priniesol do novej arény skupinu Európskej konferenčnej ligy (EKL) aj jej jarné šestnásťfinále.

Pred rokom štartoval v play-off Európskej ligy, skupinu EKL mal teda istú. Teraz si musí účasť vybojovať.

Jeho súperom bude trnavský Spartak, držiteľ Slovenského pohára. Európsku jeseň si zaistí iba víťaz. Skupina EKL sa teda bude hrať v Trnave alebo Košiciach.

Čo sa v texte dočítate:

  • Ako burcoval tréner Trpišovský proti Ukrajincom?
  • Čo sa udialo v tíme ukrajinského vicemajstra?
  • Prečo bol kapitán Spartaka smutný zo súpera?
  • Kto sú najväčšie hviezdy a čo sú slabiny Dnipra?
  • Dostanú sa fanúšikovia Spartaka na odvetný zápas?

Úvodný zápas je na programe v stredu 23. augusta o 18.30 h na Štadióne Antona Malatinského, odvetu hostí vo štvrtok 31. augusta o 20.00 h Košická futbalová aréna.

Už dvakrát vypadli

Dnipro sa minulý rok dostalo do Európy ako tretí tím tabuľky po neúplnej sezóne 2021/22. Mužstvá odohrali iba 18 ligových kôl a pohár úplne zrušili.

O rok neskôr už hráči Dnipra naháňali Šachtar Doneck, v súboji o titul zaostali len o päť bodov. Európsku púť začínali v druhom predkole Ligy majstrov.

Vypadli s gréckym Panathinaikosom (1:3 v Košiciach, 2:2 v Aténach), pričom tri z piatich presných zásahov zaznamenal bývalý kanonier Slovana Andraž Šporar.

Neuspeli ani v Európskej lige, keď podľahli Slavii (0:3 v Prahe, 1:1 v Košiciach), prvé dva góly strelil slovenský reprezentant a bývalý hráč Spartaka Ivan Schranz.

Výsledok sklamal aj niektorých hráčov Trnavy. „Ja som smutný, že nehráme so Slaviou Praha,“ prezradil Martin Mikovič krátko po postupe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Futbal striedajú s bojom na fronte. Dnipro je v kríze, tréner spravil zúfalý krok