Trápia sa v tom, čo ich roky zdobilo. Trenčania nedali gól už takmer 300 minút

Momentka zo zápasu AS Trenčín – Spartak Trnava.
Momentka zo zápasu AS Trenčín – Spartak Trnava. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
SITA|12. sep 2022 o 10:10

AS Trenčín neskóroval ani v šlágri proti Trnave.

TRENČÍN. Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 10. kola Fortuna ligy 2022/2023 na pôde AS Trenčín 2:0 a dostali sa na druhé miesto neúplnej tabuľky s 18 bodmi.

O góly sa postarali Severomacedónčan Milan Ristovski v 27. minúte a Sebastian Kóša v 52. minúte.

Naopak, Trenčania neskórovali ani nebodovali v treťom stretnutí za sebou a v tabuľke sú momentálne na deviatej pozícii so ziskom 11 bodov.

Spartak sa chcel naladiť na derby

Trnavčania neinkasovali celkovo vo štvrtom ligovom dueli v tejto sezóne.

"Dnes sme mali cieľ získať tri body a dostať sa na druhé miesto. Chceli sme ísť do derby z druhého miesta, aby sme na štadión prilákali čo najviac ľudí," priznal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner hostí Michal Gašparík.

"Zápas vyzeral presne tak, ako sme ho modelovali. Chceli sme uhrať nulu vzadu, mať dobrú defenzívu a na to musíte veľa pracovať bez lopty a byť aktívni, aby ste nepúšťali Trenčín do šancí.

Prial som si, aby sme boli efektívni a to sa dnes stalo. Vedeli sme, že tých šancí nebude ako predtým, ale potrebujeme ich premeniť. Dali sme hneď prvú, druhú a potom sa hrá lepšie. Škoda na konci tých brejkových situácií, ktoré sme nedoriešili, ale sme spokojní aj s výkonom aj s výsledkom," dodal Gašparík.

Trenčín má strelecký problém

Trenčania nestrelili Trnavčanom gól v piatom vzájomnom ligovom súboji za sebou. Mariána Zimena mrzeli najmä zbytočné chyby jeho zverencov aj nevyužité príležitosti.

"Cítil som, že mužstvo je pripravené a motivované na tento zápas. V prvom polčase sme neustáli jedno autové vhadzovanie, chýbala nám lepšia organizácia a inkasovali sme prvý gól. V druhom polčase sme neustáli jednu štandardnú situáciu a inkasovali sme druhýkrát," zhodnotil prehru tréner.

Jeho zverenci neskórovali v troch zápasoch po sebe. Naposledy sa presadil dvakrát po sebe pri víťazstve v Dunajskej Strede Filip Bainovič. Odvtedy uplynulo 292 minút.

"Mrzí ma, že sme si nevytvorili viac gólových šancí a v závere sme nezdramatizovali duel. Je to pre nás výzva ďalej pracovať, aby toto mužstvo ukázalo skutočný potenciál. V takýchto zápasoch rozhodujú detaily a dnes sme to nezvládli," doplnil.

Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje o týždeň zápasmi 11. kola. V piatok Banská Bystrica privíta Skalicu, v sobotu sú na programe duely medzi Podbrezovou a Trenčínom, Zlatými Moravcami a Michalovcami, či Žilinou a Liptovským Mikulášom. V nedeľu sa v Trnave odohrá derby medzi Spartakom a Slovanom Bratislava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trápia sa v tom, čo ich roky zdobilo. Trenčania nedali gól už takmer 300 minút