Prestupová bomba v Česku. Reprezentant z La Ligy posilnil Spartu Praha

Jakub Jankto.
Jakub Jankto. (Autor: Twitter AC Sparta Praha)
TASR|10. aug 2022 o 13:54

Jakub Jankto sa v 26 rokoch vracia do rodnej krajiny.

PRAHA. Futbalová Sparta Praha angažovala Jakuba Jankta zo španielskeho Getafe CF. Český reprezentant prichádza na Letnú na ročné hosťovanie, súčasťou dohody ja aj opcia na trvalý prestup.

"Rudí" získali 26-ročného stredopoliara zadarmo, pričom budú uhrádzať len jeho plat, ktorý je výrazne nižší ako bol v Španielsku. Jankto už v pondelok absolvoval lekársku prehliadku a v utorok doladil s pražským klubom posledné detaily.

V strede poľa by mal nahradiť slovenského legionára Lukáša Haraslína, ktorý sa zranil v prvom súťažnom zápase proti Libercu.

V drese Getafe pôsobil od roku 2021, pričom odohral 15 zápasov. Na začiatku angažmánu v španielsku si natrhol lýtkový sval a vynechal takmer všetky jesenné zápasy.

Po zotavení nedokázal nájsť formu a do zápasov naskakoval iba z lavičky náhradníkov. Za český Národný tím odohral 45 zápasov, v ktorých vsietil 4 góly a pridal 13 asistencií.

"Jakub k nám prišiel, aby posilnil mužstvo a aby mal tréner väčšiu variabilitu pri skladaní zostavy. Je v ideálnom veku. Tréner s ním môže určite počítať na všetkých ofenzívnych pozíciách," citoval portál iDNES.cz športového riaditeľa Sparty Praha Tomáša Rosického.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Prestupová bomba v Česku. Reprezentant z La Ligy posilnil Spartu Praha