Čína prepustila reprezentanta Kórejskej republiky, ktorý bol podozrivý z korupcie

Son Jun-ho.
Son Jun-ho. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. mar 2024 o 15:09

Juhokórejský stredopoliar sa údajne previnil prijatím financií výmenou za ovplyvnenie výsledku.

SOUL. Čínske úrady po takmer roku prepustili na slobodu reprezentanta Kórejskej republiky, tridsaťjedenročný defenzívny stredopoliar Son Jun-ho bol za mrežami počas vyšetrovanie údajnej korupcie.

Ministerstvo zahraničných vecí Kórejskej republiky potvrdilo prepustenie futbalistu a skutočnosť, že medzičasom sa športovec už vrátil do vlasti.

Son Jun-ho skončil za mrežami v máji 2023, zadržali ho na letisku v Šanghaji. Kórejskí futbalista hrával provincii Liao-ning za klub Šan-tung Tchaj-šan a chystal sa na let do domov za rodinou.

Bol podozrivý z prevzatia úplatku, preto ho Číňania zadržali. Son Jun-ho pôsobil v Číne od roku 2021, za reprezentáciu Kórejskej republiky odohral zatiaľ 20 duelov a predstavil sa aj na predvlaňajších MS v Katare.

Čínsky futbal sa roky snaží zbaviť sa povesti korupcie medzi trénermi, majiteľmi tímov, hráčmi, rozhodcami a vládnymi športovými funkcionármi.

V Číne sa v ostatnom období ocitli viaceré tímy vo finančnej tiesni a takmer tucet významných futbalových osobností skončilo za mrežami pre obvinenia z korupcie, medzi nimi aj niekdajší tréner čínskej reprezentácie Li Tchie.

V najľudnatejšej krajine planéty chceli v ostatných rokoch pozdvihnúť futbal a vybudovať z Číny futbalovú veľmoc, to sa však nepodarilo.

Mužskej reprezentácii patrí v rebríčku FIFA až 88. priečka a profesionálne kluby sa spoliehajú najmä na drahých legionárov, aby na tribúny pritiahli fanúšikov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Čína prepustila reprezentanta Kórejskej republiky, ktorý bol podozrivý z korupcie