Slováci sú v kvalifikácii stále bez prehry, v Ľubľane neudržali náskok

Stanislav Lobotka počas zápasu Slovinsko - Slovensko.
Stanislav Lobotka počas zápasu Slovinsko - Slovensko. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. sep 2021 o 22:35

Jediný gól Slovenska strelil Róbert Boženík.

Kvalifikácia na MS 2022 vo futbale

Slovinsko - Slovensko 1:1 (1:1)

Góly: 42. Stojanovič - 32. Boženík, ŽK: Iličič, Čerin - Schranz, Duda

Rozhodovali: Kovács - Marinescu, Artene (všetci Rum.)

Slovinsko: Oblak - Stojanovič, Blažič, Mevlja, Balkovec - Štulac (70. Stankovič), Zajc (70. Čerin) - Iličič, Lovrič (83. Bijol), Mlakar (57. Črnigoj) - Šeško (83. Šporar)

Slovensko: Rodák - Pekarík, Šatka, Škriniar, Holúbek - Lobotka - Schranz (76. Strelec), Hamšík, Kucka (90. Duda), Weiss (64. Mak) - Boženík (76. Koscelník)

ĽUBĽANA. Slovenskí futbaloví reprezentanti remizovali v Ľubľane s domácimi Slovincami 1:1 v stredajšom zápase H-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta do Kataru 2022.

Na gól slovenského útočníka Róberta Boženíka odpovedal o desať minút neskôr domáci krajný obranca Petar Stojanovič. V ďalšom priebehu už na štadióne Stožice gól nepadol, hoci Slováci nastrelili žrď aj brvno slovinskej bránky.

Zverenci trénera Štefana Tarkoviča majú za sebou štyri zápasy kvalifikácie MS 2022 a na konte šesť bodov za jedno víťazstvo a tri remízy.

Trojzápasový septembrový program pokračuje pre Slovákov už v sobotu 4. septembra, keď si v Bratislave na Národnom futbalovom štadióne zmerajú sily s Chorvátmi. Na rovnakom mieste budú 7. septembra hostiť hráčov Cypru.

Náskok mohol zvýšiť Schranz 

Tréner Tarkovič prekvapil ofenzívnou zostavou až s trojlístkom ofenzívnych hráčov Schranzom, Boženíkom a Weissom.

V úvodnej polhodine napriek tomu dominovala na oboch stranách taktika nič nepokaziť, a tak sa hral zväčša nezáživný futbal medzi šestnástkami.

Lenže v 32. minúte Weiss našiel centrom z ľavej strany hlavu Boženíka a najmladší hráč základnej jedenástky Slovenska otvoril skóre - 0:1.

Slovenskí futbalisti sa tešia z gólu Róberta Boženíka.
Slovenskí futbalisti sa tešia z gólu Róberta Boženíka. (Autor: TASR/AP)

O päť minút neskôr mohol pridať druhý gól Schranz, ale po skvelej Hamšíkovej prihrávke sám pred kapitánom domácich Oblakom trafil iba ľavú žrď.

Až potom sa Slovinci prebudili a záver prvého polčasu patril im. Šanca Mlakara, ktorý bol sám pred prázdnou bránku, sa ešte gólom neskončila.

V 42. minúte však Iličič poslal za chrbát slovenskej obrany loptu na Stojanoviča a ofenzívny krajný obranca z talianskeho Empoli vyrovnal na 1:1.

Kucka hlavičkoval do brvna 

Slováci mohli skórovať už v tretej minúte druhého polčasu, ale po rohovom kope Hamšíka Kucka trafil loptu hlavou iba do žrde slovinskej bránky.

Na druhej strane Slovinci predviedli rýchlu kontru, na konci ktorej bola hlavička Stojanoviča do nebezpečného územia pred slovenskou bránkou.

V 67. minúte Škriniar zakončil nad bránku po priamom kope Hamšíka. Neskôr hra opäť upadla do defenzívneho priemeru s primárnym cieľom neurobiť chybu.

V závere mali slovenskí futbalisti bližšie ku gólu, ale ten nepadol ani keď Strelec prenechal loptu Makovi v nadstavenom čase.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci sú v kvalifikácii stále bez prehry, v Ľubľane neudržali náskok