Mladíci takmer otočili zápas, o remíze rozhodol vlastný gól

Slovenský reprezentant Ján Bernát na ilustračnom zábere.
Slovenský reprezentant Ján Bernát na ilustračnom zábere. (Autor: TASR)
Sportnet|27. mar 2021 o 18:55

Na turnaji v Turecku zatiaľ neprehrali.

LARA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov remizovali v druhom zápase turnaja Antalya Cup v Turecku s rovesníkmi zo Severného Macedónska 2:2.

Po prvom polčase prehrávali 0:1, keď sa v 24. minúte presadil po rýchlom brejku Churlinov. Na začiatku druhého polčasu zvýšil Radulovikj náskok hostí, ale zverenci Jaroslava Kentoša dokázali vybojovať aspoň remízu. 

V 77. minúte skóroval po rohovom kope striedajúci Patrik Iľko a v 89. minúte si center Adriána Kaprálika zrazil do vlastnej siete Krstevski. V nadstavenom čase mohol Karpálik dokonca otočiť skóre, ale jeho hlavičku kryl brankár súpera.

Slovenskí reprezentanti ukončia boje na turnaji Antalya Cup v pondelok, keď si zmerajú sily o 17.00 h s Ukrajincami. Okrem remízy so Severným Macedónskom majú na konte aj jedno víťazstvo, keď vo štvrtok zdolali Uzbekistan 2:0. 

Futbalový turnaj Antalya Cup (Turecko): 

Slovensko - Severné Macedónsko 2:2 (0:1)

Góly: 77. Iľko, 89. Krstevski (vlastný) - 24. Churlinov, 55. Radulovikj

Zostava Slovenska: Belko – Suľa (64. Mihálek), Malý, Pišoja (46. Nemčík), Barbora (64. Vojtko) – Nebyla (64. Bernát), Múdry (64. Pokorný), Potoma (64. Gono) – Kmeť (64. Iľko), Gerebenits (64. Kadák), Goljan (80. Kaprálik). 

Hlasy po zápase /zdroj: SFZ/

Mário Auxt (asistent trénera): „Do zápasu sme vkročili aktívne, do 20. minúty sme boli lepšie mužstvo, ale vo finalizácii sme neboli dôslední. Utlmil nás inkasovaný gól. Od druhého polčasu sme sa snažili byť opäť aktívni, boli sme silnejší na lopte, lenže po štandardnej situácii sme dostali gól na 0:2.

Potom sme prestriedali a noví hráči oživili hru. Chceli sme ísť za víťazstvom, čo sa nám takmer podarilo. Snažili sme sa hrať futbal. V týchto zápasoch chceme vidieť čo najviac hráčov, aby sme ich vedeli zhodnotiť a pripraviť do ďalších kvalifikačných či prípravných zápasov.“

Timotej Múdry (kapitán Slovenska U21): „Vedeli sme, čo od Severných Macedóncov môžeme čakať. Veľmi dobre nás napádali a nám sa nie vždy darilo z toho vyjsť. Boli sme pasívnejší, ale sústredili sme sa na našu hru. Hráči súpera boli v súbojoch agresívni, niekedy to bolo až na hranici zranenia.

Proti Ukrajine to tiež bude náročné, jej hráči majú svoju kvalitu. Pozrieme si jej hru na videu a pripravíme sa najlepšie, ako vieme, chceme byť úspšení. Dôležité bude, aby sme najskôr dobre zregenerovali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladíci takmer otočili zápas, o remíze rozhodol vlastný gól