Weiss ukázal, ako sa ide po penaltu a v Trnave akoby masíroval Igor Bukovský (tréneroviny)

Tigran Barseghjan prekonal z penalty Adama Danka v zápase Slovan Bratislava - Podbrezová.
Tigran Barseghjan prekonal z penalty Adama Danka v zápase Slovan Bratislava - Podbrezová. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|5. aug 2024 o 07:30

(Ne)tradičné zhrnutie 2. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Slovan je stopercentný, nováčik stále vypisuje daňové priznanie za nováčikovskú daň, DAC opustil európske vody a Spartak má toľko zranených, že by z nich postavil samostatný paralympijský tím.

Druhé ligové kolo veľa krásy neprinieslo, ale ako raz povedal klasik, kúpil som si nový sveter, aby si sa mi páčila.

Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík.
Prvý diel nájdete tu

Slovan Bratislava - Podbrezová 1:0

/5338 divákov/

Ďalší zápas roka našich pohárových zástupcov má Slovan za sebou. Celje ako prišlo, tak aj s vďakou odišlo na Romanu Tabak s výsledkom 0:5. Domácim určite pomohla aj červená karta súpera v 16. minúte a Toličov gól hneď po nej.

Ďalší zápas roka čaká Weissovcov už v stredu, doma proti APOEL-u. Skvelá možnosť vypredať celý fanshop. Aha, vlastne. O vstupenky bola bitka ako o národného voliča pred voľbami a Slovan k nim ponúkol aj vstup zdarma na Podbrezovú. Dobrý ťah.

Ako to už chodí, Weiss prerotoval zostavu. Prerotovali aj fanúšikovia a prišlo ich niečo cez 5-tisíc. Ono nie je ľahké chodiť na futbal v anglickom týždni. Aj fanúšik musí doma zregenerovať. Slovan však ovládol prvý polčas napriek tomu, že táto zostava spolu hrala asi prvýkrát niečo iné ako karty v autobuse.

Lenže aj majster vie svoje šance zahadzovať, čo ukázal napríklad Mak. V druhom polčase vybehla iná Podbrezová a hlavne Yirajang odohral zápas, po ktorom mal problém vyhnúť sa pozornému oku skautského oddelenia majstra.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Slovan Bratislava - Podbrezová

Ale pri tých tutovkách, ktoré Yirajang zahodil, alebo keď Galčík namiesto prihrávky pred prázdnu zvolil strelu, sa muselo aj Skuhravému doma štikútať.

Ako sa ide po penaltu, ukázal Vlado Weiss. Grešák sa mu hodil pod nohy ako Twiinsky svojho času Stankovi Lobotkovi a Tigran z bieleho bodu rozhodol o tom, že nová zmluva vyjde Ivana draho a Slovan je v lige stále bezchybný.

Trenčín - FC Košice 2:0

/372 divákov/

Trenčín v Skalici patrí medzi najväčšie lákadlá. Na takéto počty divákov klub nepotrebuje ani automatizovaný systém, stačia dvaja šikovnejší tretiaci a jedna á štvorka.

Ale aj v tomto skromnom prostredí si Trenčania dokázali poradiť s Košicami. A to aj napriek tomu, že Emeka znovu dosiahol Emekov hetrik. Gól, jedna žltá, druhá rýchla žltá a pozdravuj v šatni.

Prvé varovanie vyslal Chinonso pred polhodinou hry, keď si sám nabil na nožničky a Šipoš vytláčal loptu očami k podávačom vedľa žŕdky.

Dlho však úsmev na tvári Gergely Geriho nevydržal, to keď jeho mužstvo predviedlo fantastickú obrannú tiki-taku v ukazovačke, kto má brániť Uchegbuho.

VIDEO: Zostrih zo zápasu AS Trenčín - FC Košice

Nenašiel sa nikto a tak to krídelník hostí obalil za Šipoša s nálepkou Fragile. Bola to však iná kapela.

Košice nie, že by nemali šance, ale pred koncom polčasu sa im v obrane znovu zadarilo a Emeka v nájazde na Šipoša síce tak trochu kostrbato, ale uspel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss ukázal, ako sa ide po penaltu a v Trnave akoby masíroval Igor Bukovský (tréneroviny)