Zvládli zápas svojho života. Ak postúpime, bude to malý zázrak, vraví Rusnák

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov Albert Rusnák sa teší z gólu.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov Albert Rusnák sa teší z gólu. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|24. jún 2022 o 22:35

Najprv sa chce vyspať. V Senci verí v plný dom.

TRNAVA. Bežal nadstavený čas zápasu. Slováci vrhli všetky sily do útoku, remíza sa pre nich rovnala prehre.

Po centri z pravej strany a následnej skrumáži poslal striedajúci útočník Adam Griger loptu do siete. Bol to jediný gól zápasu.

Slovenská devätnástka vďaka nemu zdolala Rumunsko 1:0 a na domácich majstrovstvách Európy obsadila v A-skupine tretie miesto.

Síce nepostupové, ale mimoriadne dôležité. Uchovala si ním šancu na postup na budúcoročné majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov.

Živia svoj sen ďalej

„Pripravujeme chlapcov na to, že ak by zápas trval hoci aj sto minút, aby ho zvládli,“ vyhlásil po zápase tréner Slovenska Albert Rusnák st.

Následne sa uškrnul. „Príde mi to, ako keby sme dopredu vedeli, čo sa stane. Celá naša príprava sa niesla v znamení toho, že nás čaká deväťdesiat minút nášho života, ktoré sa už nevrátia. A buď pôjdeme ďalej alebo je koniec,“ doplnil.

Slováci skórovali v klinickom čase päťminútového nadstavenia. Hoci Rumuni sa ešte po rozohratí dostali na súperovu polovicu, času už mali pramálo.

V momente, keď Griger dotlačil loptu do siete, zavládla na štadióne obrovská eufória. Tréner nechcel hovoriť o tom, či mu spadol balvan zo srdca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zvládli zápas svojho života. Ak postúpime, bude to malý zázrak, vraví Rusnák