Jeho meno v nominácii všetkých prekvapilo. Sám Ďuriš tomu nemohol uveriť

Dávid Ďuriš a Samuel Mráz na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie.
Dávid Ďuriš a Samuel Mráz na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie. (Autor: TASR - Martin Baumann)
SITA|19. sep 2022 o 11:25

Samuel Mráz priznal, že nevie, odkiaľ mal o ňom tréner Calzona informácie.

BRATISLAVA. Na premiérovom zraze trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu sa v nedeľu v Šamoríne hlásilo len 14 nominovaných. Ostatní mali ešte povinnosti.

Päťdesiattriročný rodák z Calabrie musel urobiť jednu vynútenú zmenu, keď zraneného Ivana Schranza nahradil Dávid Hrnčár z bratislavského Slovana.

Ako referuje oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), do realizačného tímu navyše pribudol ďalší asistent - Simone Bonomi.

VIDEO: Dávid Ďuriš na zraze slovenskej reprezentácie

Jedným z nováčikov v reprezentačnom A-mužstve je žilinský kanonier Dávid Ďuriš. Dvadsaťtriročný hráč vraví, že stále nemôže uveriť tomu, že sa ocitol v národnom mužstve.

„S niektorými hráčmi som hrával, niektorých som ako dieťa vyprevádzal na ihrisko, niektorým som podával lopty počas zápasov... Som rád, že som ich tu mohol vidieť znova,“ povedal po príchode na zraz.

„Keď človek trpezlivo a poctivo pracuje, ten čas príde. Keď som sa dozvedel o nominácii, prvých pár dní som bol nervózny. Potom som sa však upokojil, keďže je tu viacero chlapcov z našej ligy alebo tých, s ktorými som hrával,“ poznamenal Ďuriš.

Nominácia potešila i útočníka Samuela Mráza. Priznal, že nevie, odkiaľ mal o ňom tréner Calzona informácie.

„Vraciam sa sem veľmi rád. Teším sa z toho a verím, že to dobre dopadne,“ poznamenal a dodal, čo očakáva od talianskeho odborníka:

„Hlavne stopercentnú defenzívu. To bude určite bod číslo jeden. A čo sa týka ofenzívy, myslím si, že tréner bude klásť dôraz na aktivitu od viacerých hráčov, aby sme si vytvárali viac príležitostí na skórovanie.“

VIDEO: Samuel Mráz na zraze slovenskej reprezentácie

Slovenské mužstvo nastúpi tento týždeň v dueloch Ligy národov 2022/2023 proti výberom Azerbajdžanu (22.9. v Trnave) a Bieloruska (25.9. v srbskom meste Bačka Topola).

V tabuľke 3. skupiny C-divízie Ligy národov patrí Slovákom priebežné 2. miesto so ziskom šiestich bodov a majú už iba minimálnu šancu na víťazstvo v skupine a prienik do B-divízie. V tabuľke vedú hráči Kazachstanu s 10 bodmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Jeho meno v nominácii všetkých prekvapilo. Sám Ďuriš tomu nemohol uveriť