Koniec! Štefan Tarkovič už nie je trénerom slovenskej reprezentácie

Štefan Tarkovič.
Štefan Tarkovič. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet|7. jún 2022 o 14:40 (aktualizované 7. jún 2022 o 15:00)

Trénera odvolali po nečakanej prehre.

BRATISLAVA. Štefan Tarkovič už nie je trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie.

Štyridsaťdeväťročný kouč skončil na lavičke po pondelňajšej nečakanej domácej prehre s Kazachstanom (0:1) v druhom zápase C-divízie Ligy národov.

Tarkoviča odvolal výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) na svojom utorňajšom zasadnutí. Informáciu potvrdil aj člen výkonného výboru Richard Havrilla.

"Návrh na odvolanie Štefana Tarkoviča predložil exekutíve prezident SFZ Ján Kováčik a viceprezident pre štátne reprezentácie Karol Belaník. Členovia výkonného výboru SFZ návrh jednomyseľne odobrili a rozhodnutie nadobudlo platnosť okamžite," píše sa v oficiálnej správa na webe SFZ.

Rodák z Prešova bol hlavným trénerom reprezentácie od októbra 2020. Tím viedol dovedna v 22 zápasoch, dosiahol 8 víťazstiev, 7 remíz a 7 prehier so skóre 26:24.

Tarkovičovi sa najprv nepodarilo zvrátiť boj o zotrvanie v B-divízii Ligy národov, následne však dokázal cez baráž postúpiť s tímom na odložené EURO 2020.

Na európskom šampionáte skončil v skupine po výhre nad Poľskom (2:1) a prehrách so Švédskom (0:1) a Španielskom (0:5).

V nasledujúcej kvalifikácii nedokázal postúpiť na MS 2022 v Katare, keď Slováci obsadili v skupine až 3. miesto za Chorvátskom a Ruskom s výraznou bodovou stratou.

Opätovný mandát mu SFZ potvrdil len začiatkom roka, ciele stanovil na postup do B-divízie Ligy národov a EURO 2024. Prvý ciel dostal v pondelok trhlinu po domácej prehre s Kazachstanom.

Tarkovič v minulosti pôsobil ako hlavný tréner v MFK Košice (2010/11), Tatrane Prešov (jeseň 2011) a MŠK Žilina (jar 2013). Od leta 2013 do jesene 2018 bol asistentom reprezentačného trénera Jána Kozáka staršieho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Koniec! Štefan Tarkovič už nie je trénerom slovenskej reprezentácie