Priateľov čaká tvrdý súboj. Víťaz dostane špeciálnu odmenu

Báb hrá nižšiu súťaž, ale na Hlohovec si verí.
Báb hrá nižšiu súťaž, ale na Hlohovec si verí. (Autor: Miroslav Slávik)
Ivan Mriška|28. júl 2022 o 20:17

Spája malé kluby s veľkými. Slovnaft Cup je jedinečný.

BÁB, HLOHOVEC. Pri žrebe prvého kola väčšina funkcionárov znervóznie. Máme šancu hostiť fortunaligistu? Pýtajú sa.

Šťastie sa v tomto ročníku Slovnaft Cupu usmialo na spriatelenú dvojicu. Víťaz zápasu ŠK Báb - FC Slovan Hlohovec privíta na svojom trávniku AS Trenčín.

„Sme odhodlaní podať čo najlepší výkon. Pobiť sa o životný zápas, aký tu ešte nebol. Ak by sa nám podarilo vyhrať, bola by to čerešnička na torte,“ uviedol tajomník ŠK Báb Ivan Vajzer.

Nie sú premotivovaní

Úvodný výkop zápasu 1. kola je na programe v nedeľu 31. júla o 17:00 h.

„Nie sme premotivovaní, aby sme potom neboli sklamaní. Uvedomujeme si však, o čo sa hrá. Ťažko povedať, kto bude favorit, výhodu by sme mohli mať vďaka domácemu prostrediu,“ dodal.

V dedinke pri Nitre očakávajú vysokú návštevu. V Bábe pôsobí viacero hráčov z okolia Hlohovca a trnavského regiónu, preto sa súperi dobre poznajú.

„S Hlohovcom máme priateľské vzťahy, už niekoľko rokov hrávame na ich umelej tráve prípravné zápasy. Hoci každý chce vyhrať a postúpiť, sme kamaráti,“ prezradil o dobrom vzťahu oboch klubov.

Nikdy s ligistom nehrali

Futbal v Bábe sa hrá od roku 1945. Účastník najvyššej súťaže však v obci s tisíc obyvateľmi nikdy nehral.

„V minulom roku sme hostili Nitru, ktorá išla z Fortuna ligy do tretej ligy. Takže mala punc fortunaligistu. Z penalty sme prehrali 0:1, ale bola to dobrá skúsenosť. Veríme, že tentokrát nás čaká zážitok so šťastným koncom pre Báb,“ zaprial si Vajzer.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Priateľov čaká tvrdý súboj. Víťaz dostane špeciálnu odmenu