DAC natiahol proti Žiline úspešnú sériu, Krstovič sa blysol hetrikom

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda.
Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda. (Autor: TASR)
TASR|26. feb 2022 o 19:15 (aktualizované 26. feb 2022 o 20:15)

Zápas sledovali vyše štyri tisícky divákov.

Fortuna liga 2021/2022 - 22. kolo

Dunajská Streda - Žilina 3:1 (1:0)

Góly: 3., 68. a 83. Krstovič – 48. Rusnák

Rozhodovali: Smolák – Poláček, Weiss, ŽK: Nebyla, Pinto (obaja DAC), 4076 divákov

DAC: Ricardo - Pinto, Kružliak, Muhamedbegovič, Davis - Andzouana (58. Veselovský), Nebyla (78. Dimun), Balič, Sharani - Hahn (69. Andrezinho), Krstovič

Žilina: Petráš - Rusnák, Kopas, Nemčík, Owusu - Slebodník (73. Sauer), Mráz, Gono - Ďuriš, Mashike (56. Jánošík), Iľko

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti domáceho DAC Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy nad MŠK Žilina 3:1.

S týmto súperom natiahli svoju víťaznú sériu na tri zápasy a v posledných piatich vzájomných stretnutiach zakaždým získali aspoň jeden bod.

Hrdinom zápasu bol autor hetriku Nikola Krstovič.

Priebeh zápasu: Dunajská Streda - Žilina

1. polčas

Pred výkopom Žilinčania reagovali na situáciu v Ukrajine a vytiahli transparent s nápisom Stop Vojne! DAC potreboval na prvý gól tri minúty, keď Hahn poslal výbornú loptu za obranu Krstovičovi a ten z hranice šestnástky nezaváhal – 1:0.

O minútu neskôr Sharani prešiel na ľavej strane, jeho spätnú prihrávku Andzouana poslal tesne vedľa. Domáci boli v úvodných minútach veľmi aktívni, hra sa však potom vyrovnala. O parádnu strelu sa postaral Andzouana v 29. minúte, lopta išla tesne nad bránu.

O minútu neskôr hrozil za hostí aj Nemčík, aj jeho strela letela tesne vedľa. Po úvodnom nápore domácich sa hra vyrovnala, hostia sa snažili o vyrovnanie. Blízko k tomu bol aj Iľko v 45. minúte, ale jeho tečovaná strela letela tesne vedľa.

2. polčas:

Žilinčania začali druhý polčas výborne, keď sa im v 48. minúte podarilo vyrovnať. Ďuriš centroval z ľavej strany, odrazenú loptu z 18 metrov Rusnák z prvej poslal do brány – 1:1.

V 52. minúte Kopas získal loptu v strede ihriska, postupoval na bránu, z 23 metrov tesne minul Ricarcdovu bránu.

V 59. minúte ohrozil žilinskú bránu Veselovský, Petráš vyrazil loptu na roh. V 68. minúte DAC opäť išiel do vedenia. Sharani z ľavej strany našiel v strede Krstoviča, ktorý z hranice šestnástky poslal loptu do siete – 2:1.

O dve minúty mohol Krstovič pridať tretí gól v zápase, opäť dostal prihrávku od Sharaniho, no strela z ľavej strany tesne minula bránu.

Hetrik sa napokon podaril, Krstovič strelil tretí gól Dunajskej Stredy v 83. minúte, keď po Baličovom centri poslal loptu hlavou do siete.

Hlasy po zápase:

Joao Janeiro, tréner DAC: "Z výsledku som šťastný. Potrebovali sme vyhrať a otočiť fanúšikov na našu stranu. Máme mladý tím, sme vo fáze výstavby mužstva. Potrebujeme podporu a fanúšikovia musia byť trpezliví. Po prehre nie sme najhorší, a ani po výhre nie sme najlepší."

Peter Černák, tréner Žiliny: "Nemali sme dobrý vstup do zápasu, inkasovali sme hneď gól. Súper nás dostal pod tlak, ale ako plynuli minúty, dostali sme sa z toho. Do polčasu sme mali pasáže, kde sme vyrovnali hru.

Na začiatku druhého polčasu sme sa dostali do zápasu vyrovnávajúcim gólom a potom to bolo o tom, kto dá vedúci gól. Súper po našej chybe strelil druhý gól. Aj tak sme chceli so zápasom niečo spraviť. Chalani podali dobrý a zodpovedný výkon, začo som na nich hrdý."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC natiahol proti Žiline úspešnú sériu, Krstovič sa blysol hetrikom