Ľudia im tlieskali. Neboli sme horší, táto prehra bolí, vravel Hamšík

Brankár Marek Rodák inkasuje jediný gól v zápase proti Chorvátsku.
Brankár Marek Rodák inkasuje jediný gól v zápase proti Chorvátsku. (Autor: TASR)
Pavol Spál|4. sep 2021 o 22:48

Slováci prehrali s Chorvátskom 0:1.

BRATISLAVA. V závere úradujúcich vicemajstrov sveta z Chorvátska zvierali, ale osoh to neprinieslo. 

Bolo to živšie, rýchlejšie a sebavedomejšie Slovensko ako na nedávnych majstrovstvách Európy. Favorizované Chorvátsko prestrieľali Slováci v pomere 17:13. 

Naši hráči striedali dobré fázy s horšími. Vedeli podržať loptu aj kombinovať. Dobre napádali. Aj keď hostia mali viac z hry. 

Výborne hral opäť Stanislav Lobotka, obrane šéfoval Milan Škriniar. Defenzíva celkovo fungovala dobre. Ale Chorváti aj tak vyhrali. V 86 . minúte trafil loptu spoza šestnástky Marcelo Brozovič ideálne a rozhodol. 

Aj Slováci boli nebezpeční 

Futbalisti Slovenska v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá sveta prehrali doma s Chorvátskom 0:1. 

Chorváti podľa predpokladov dominovali v držaní lopty. Ale aj Slováci boli nebezpeční. Veľkú šancu v prvom polčase nepremenil Mak, mohol nahrávať aj Schranzovi, ktorý bol ešte v lepšej pozícii. Dobré momenty mali Weiss i Mak. Gól mohol dať striedajúci Róbert Boženík, ale aj ďalší. 

(Autor: SofaScore)

Tréner Štefan Tarkovič oproti predošlému zápasu so Slovinskom spravil dve zmeny. Namiesto Jakuba Holúbeka dostal na kraji obrany prednosť Dávid Hancko.

Namiesto Róberta Boženíka naskočil Róbert Mak. Ivan Schranz nehral na krídle, ako proti Slovinsku, ale na hrote útoku. 

"Zápas sa mi hodnotí ťažko, lebo sme dodržali všetky pokyny, bojovali sme, žiaľ, prišla jedna nešťastná situácia a inkasovali sme. Diváci ocenili našu snahu, hnali nás dopredu, bolo ich počuť, ale nepotešili sme ich výsledkom," vravel bezprostredne po zápase pre RTVS Škriniar.

"Potlesk po prehratom zápase poteší, ale nie výsledok. Dostať gól v závere, to bolí, najmä po takom výkone. Dokázali sme sa Chorvátom vyrovnať v rýchlosti, v osobných súbojoch aj herne," dodal pred kamerou kapitán Marek Hamšík.

Prišlo deväťtisíc ľudí 

V polovici súťaže sú Slováci stále v hre o postup, aj keď ich šance sa výrazne znížili. V skupine H sú na štvrtom mieste, so šiestimi bodmi.  Chorváti a Rusi majú po desať bodov. 

Slováci pokračujú v kvalifikácii už v utorok, na bratislavskom Tehelnom poli privítajú Cyprus.  

Takmer dva roky museli hrať futbalisti Slovenska bez divákov, priamo na Tehelné pole v sobotu prišlo viac ako deväťtisíc ľudí.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ľudia im tlieskali. Neboli sme horší, táto prehra bolí, vravel Hamšík