Veľký driblér pózoval vyzlečený s bankovkami. Tak ďaleko Slovan nikdy nebol

Slovan hral play-off Ligy majstrov v roku 2014.
Slovan hral play-off Ligy majstrov v roku 2014. (Autor: TASR)
Pavol Spál|16. aug 2024 o 10:00

Siahali na veľký úspech. Čo robia dnes?

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana si po desiatich rokoch zahrajú play-off Ligy majstrov, čo je výnimočná vec. Predtým sa im to podarilo iba raz, v roku 2014 pod vedením trénera Františka Straku. 

Domáci zápas odohrali na staručkých Pasienkoch. Prvý a poslednýkrát tam zahrala podmanivá hymna Ligy majstrov.

Štadión sa obliekol do farieb najprestížnejšej súťaže. Posledné kvalifikačné kolo malo už rovnakú kulisu ako základná fáza. Všade boli nápisy Champions League. 

Prvý zápas play-off o Ligu majstrov proti BATE Borisov (0:0) sledovalo v Bratislave 8461 divákov. Bolo to povolené maximum.  

Na tie časy šlo o výnimočne vysokú návštevu. Slovan odvetu play off Ligy majstrov zbabral a na pôde BATE Borisov prehral 0:3. Ako sa vyvíjala kariéra vtedajších hrdinov?

Čo robia dnes? Jeden z nich zahynul, ďalší vyštudoval manažment s esami svetového futbalu. Ďalšiemu telo povedalo, že stačilo.

Dušan Perniš (dnes má 39)

V tom čase bol brankárskou jednotkou Slovana. V roku 2015 zamieril do Grécka, následne do Bulharska. V Dubnici ukončil kariéru, kde je trénerom brankárov. 

Lester Peltier (35)

V roku 2016 zo Slovana zamieril do Kazachstanu a jeho kariéra šla dole. Následne vystriedal desať klubov, všade vydržal iba krátko.

V Příbram, v tretej belgickej lige, v Arménsku, v Saudskej Arábii (SA), v Bahrajme. Posledné dostupné štatistiky o jeho kariére sú z roku 2021, keď pôsobil v Al-Taqadom FC, čo je klub zo SA. Žije v rodnom Trinidade.

Seydouba Soumah (32)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Veľký driblér pózoval vyzlečený s bankovkami. Tak ďaleko Slovan nikdy nebol