Ak to Slovan neskazí, má isté milióny. Kmotrík môže kúpiť Weissovi drahú posilu

Zľava Luka Bobičanec (Celje) a Vladimír Weiss ml. (Slovan) v zápase 2. predkola Ligy majstrov NK Celje - ŠK Slovan Bratislava.
Zľava Luka Bobičanec (Celje) a Vladimír Weiss ml. (Slovan) v zápase 2. predkola Ligy majstrov NK Celje - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Pavol Spál|30. júl 2024 o 07:05

Je to otázka na vedenie, do zajtra neurobíme nič, tvrdil Weiss.

BRATISLAVA. Už pred štartom sezóny Vladimír Weiss junior vyhlásil, že je posledná v jeho hráčskej kariére. Dôvodom sú aj časté zranenia. 

„Odniesla si to aj moja psychika. Dám do toho všetko, až do posledného dňa, čo budem v Slovane,“ tvrdil kapitán Slovana. V tom momente sa mu zachvel hlas, stislo mu hrdlo.

 „Nerozprávajme sa o tom, lebo sa opäť rozplačem. Sústreďme sa prosím na klub. Ešte som tu,“ dodal Weiss mladší. Slzy mal na krajíčku.

To je proste Weiss, alebo Weissovci. Otec a syn. Kapitán i tréner rovnakého mena. Rozbuška emócií. Futbal veľmi prežívajú, neraz až príliš. 

V jeden moment kričia, nadávajú, ale následne zmäknú a tečú im slzy dojatia. 

Futbalisti Slovana v utorok (o 20. 30 vysiela STVR na Dvojke) privítajú NK Celje v odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov (LM). Prvý zápas skončil na pôde Slovinska 1:1. 

Práve tridsaťštyriročný Weiss môže byť opäť kľúčovým mužom. 

Tiekli mu nervy, nechcel striedať

V odvete si musí dať pozor, aby si svoje emócie ustrážil. Už na pôde Celje mu tiekli nervy, dostal žltú kartu a bol na hrane vylúčenia. 

Neustále šil do rozhodcu. 

Na ihrisku Celje ho chcel tréner a otec striedať v 80. minúte. Navzájom po sebe kričali. Na ihrisko mal ísť Nino Marcelli, ale musel si počkať. Tréner Weiss nakoniec svoje rozhodnutie zmenil a tvrdohlavý syn zostal na ihrisku. Striedal až v 88. minúte, keď bol na dne svojich síl. 

Weiss je v tejto sezóne ťahúňom Slovana, berie na seba zodpovednosť. V prvých dvoch zápasoch proti FC Struga otvoril skóre. Vymyslel aj gól na pôde NK Celje, keď pätičkou famózne prihral na gól Davida Strelca. 

Táto dvojica sa našla. Na oba góly Weissa prihrával práve Strelec. 

Karta za kartou

Aj vlani začal Weiss junior sezónu výborne, v prvých dvoch zápasoch dal tri góly. Následne sa však zranil. V prvých troch dueloch však mal na konte aj tri žlté karty. Aj to je Weiss.

V minulej sezóne odohral na európskej scéne celkovo osem zápasov a dostal sedem kariet. Z toho šesť žltých. Na pôde Sturmu Graz bol dokonca vylúčený.

Aj v tejto sezóne už stihol v predkolách Ligy majstrov dostať dve žlté karty.

„Dôležitá bude isto aj disciplína. Musíme to zvládnuť v hlave,“ priznal tréner Weiss. 

Predstavitelia slovenského majstra to síce nepovedali nahlas, ale pre finančne silnejší Slovan (trojnásobne vyšší rozpočet ako súper), je

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ak to Slovan neskazí, má isté milióny. Kmotrík môže kúpiť Weissovi drahú posilu