Oni poznajú mňa, ja zase ich, vraví Weiss. Slovan čaká gruzínsky šampión

Vladimír Weiss a kapitán Vladimír Weiss ml.
Vladimír Weiss a kapitán Vladimír Weiss ml. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|5. júl 2022 o 12:00 (aktualizované 5. júl 2022 o 21:00)

Musíme to zvládnuť, vraví tréner Weiss pred prvým zápasom v Lige majstrov.

BRATISLAVA. Futbalový Slovan Bratislava sa chce aj tento rok prebojovať do skupinovej fázy jednej z európskych klubových súťaží.

Prvý krok k tomuto cieľu bude môcť spraviť už v stredu v domácom zápase 1. predkola Ligy majstrov proti gruzínskemu Dinamu Batumi.

Slovan Bratislava - Dinamo Batumi

Liga majstrov - 1. kvalifikačné kolo

/streda 6. júla o 20.30 h na Tehelnom poli/

Predpokladaná zostava Slovana: Chovan - Hrnčár, Kašia, Voet, Vernon - Kankava, Kucka - Čavrič, Weiss, Zmrhal - Šaponjič

Slovenský šampión sa vlani predstavil v hlavnej súťaži novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy (EKL), kde obsadil nepostupové tretie miesto.

Predtým v druhom predkole Ligy majstrov nestačil na švajčiarsky klub Young Boys Bern a v baráži o Európsku ligu sa neprebojoval cez Olympiakos Pireus.

Výkop stredajšieho zápasu je naplánovaný na 20.30 h. Stretnutie bude v priamom prenose vysielať RTVS. Online prenos môžete sledovať aj na Sportnete.

Súper Slovana spravil veľký vzostup

"Tento duel musíme zvládnuť. Hráme proti kvalitnému súperovi, ktorého poznám a oni poznajú mňa, keďže som tam pôsobil päť rokov," povedal tréner Vladimír Weiss starší.

Súper úradujúceho slovenského majstra má pritom výhodu rozbehnutej domácej súťaže. V nej sú po dvadsiatich kolách suverénne na čele, majú deväťbodový náskok pred Dinamom Tbilisi.

Majú suverénne najlepšiu ofenzívu aj defenzívu. Strelili až 55 gólov, vďačia za to najmä najlepšiemu strelcovi súťaže Brazílčanovi Flamarionovi.

"Očakávam, že budú veľmi nepríjemní na lopte a rýchli. Sú v polovici sezóny a na rozdiel od nás sú rozbehnutí. Musíme sa vyvarovať chybám, zbytočným stratám, aby sme im nedali priestor na kontry," myslí si stredopoliar Juraj Kucka, nová posila Slovana.

"Sú behaví. Vedia, čo chcú robiť a sú v tempe, keďže majú rozbehnutú ligu," dodal kormidelník bratislavského tímu.

"Gruzínsky futbal sa vyznačuje veľkou plejádou talentov a dynamickou technikou. Sú rýchli a silní na lopte, majú radi hravý futbal a takýmto štýlom sa prezentuje aj náš zajtrajší súper, ktorý ešte pred štyrmi rokmi pôsobil v druhej lige a odvtedy spravil veľký vzostup.

Ich tréner si vybral hráčov, ktorých pozná a vedia, čo chcú hrať. Nečaká nás žiadna prechádzka, máme pred nimi rešpekt, ale určite sa ich nebojíme," pokračoval Weiss.

Slovan môže rátať aj s Gruzíncami

"Musíme ukázať našu kvalitu, hlavne veľa behať bez lopty. Nechceme hrať naivne a radi by sme si vytvorili dobrú pozíciu pred odvetou," dodal Weiss starší.

Ten má k dispozícii takmer kompletný káder. Využiť nebude môcť iba brazílskeho krajného obrancu Lucasa Lovata a nigérijského stredopoliara Ibrahima Rabiua.

K dispozícii má aj nové posily, vrátane tretieho gruzínskeho futbalistu Giorgiho Chakvetadzeho. Ten debutoval v reprezentácii práve pod Weissom.

V tíme belasých rozšíril gruzínsku skupinu, v ktorej boli stopér Guram Kašia a stredopoliar Jaba Kankava. Obaja by mali hrať proti Batumi v základnej zostave, Chakvetadze prišiel do Bratislavy iba posledný víkend.

Okrem neho Slovan posilnil slovenský reprezentant Juraj Kucka, belgický stopér Siemen Voet a kolumbijský útočník Eric Ramírez.

Z hosťovania sa vrátili viacerí hráči, ktorých osud zatiaľ nie je spečatený, medzi nimi sú stredopoliari Joeri de Kamps a Dejan Dražič, krídelníci Erik Daniel a Marián Chobot či útočníci Alen Ožbolt a Ezekiel Henty.

Pre oba tímy pôjde o prvé vzájomné stretnutie a hostia si odbijú aj premiéru v najprestížnejšej európskej súťaži. Víťaz dvojzápasu sa v ďalšej fáze stretne s lepším z dvojice Ferencváros Budapešť a Tobol Kostanaj.

"Času na prípravu bolo málo. Osem hráčov malo v júni reprezentačné povinnosti a ja som dostal covid hneď po skončení sezóny. Dúfam, že sa stihneme do stredy pripraviť ešte lepšie a uvidíme mužstvo, ktoré má bližšie k mojim predstavám. Aj keď ja nebudem nikdy úplne spokojný," dodal Weiss starší.

Pozrite si aj kompletný TV program na zápasy Ligy majstrov a Európskej konferenčnej ligy (EKL).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Oni poznajú mňa, ja zase ich, vraví Weiss. Slovan čaká gruzínsky šampión