Adrián Chovan opúšťa Slovan, upísal sa gréckemu nováčikovi

Brankár Slovana Adrián Chovan gestikuluje v zápase Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej.
Brankár Slovana Adrián Chovan gestikuluje v zápase Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej. (Autor: TASR)
TASR|21. júl 2023 o 16:02 (aktualizované 21. júl 2023 o 18:58)

Klub sa mu poďakoval.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový brankár Adrián Chovan sa krátko po konci v Slovane Bratislava upísal na dva roky nováčikovi najvyššej gréckej súťaže Panserraikos FC.

Klub zo severovýchodu krajiny o tom informoval v piatok večer na svojej oficiálnej stránke.

O konci Chovana v Slovane informovala v piatok poobede klubová stránka. Obe strany sa dohodli na rozviazaní kontraktu, ktorý mal platiť do konca nasledujúcej sezóny.

Dvadsaťsedemročný brankár prišiel do Bratislavy v lete 2021. Za Slovan odchytal celkom 79 súťažných zápasov, z toho 39 v lige, 29 v európskych pohároch a 11 v domácom pohári.

V 27 prípadoch si udržal čisté konto. Chovan bol súčasťou mužstva, ktoré získalo dva majstrovské tituly (2021/22, 2022/23) a dvakrát hralo skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy UEFA, z toho raz aj jarnú vyraďovaciu fázu.

V skupinovej fáze EKL a v jej vyraďovacej časti si Chovan pripísal 14 štartov.

"Adriánovi Chovanovi ďakujeme za všetko, čo pre Slovan odviedol, a želáme všetko dobré v ďalšej kariére i osobnom živote," uviedol na oficiálnej stránke Slovan, ktorý počas leta angažoval kanadského reprezentačného brankára Milana Borjana.

Ten prišiel na hosťovanie do konca sezóny z FK Crvena zvezda Belehrad.

Panserraikos sídli v meste Serres, v uplynulej sezóne obsadil prvé miesto v druhej najvyššej gréckej súťaži a vybojovali si postup do Super Ligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Adrián Chovan opúšťa Slovan, upísal sa gréckemu nováčikovi