Vychoval ho Slovan, prežíva splnený sen. Liga majstrov je pre Strelca krásna odmena

David Strelec a Vladimír Weiss ml.
Fotogaléria (22)
David Strelec a Vladimír Weiss ml. (Autor: TASR)
TASR|29. aug 2024 o 12:54

Koho nám dajú, tak tam pôjdeme, povedal o súperoch v Lige majstrov.

BRATISLAVA. Leví podiel na postupe futbalistov Slovana Bratislava do hlavnej fázy Ligy majstrov má David Strelec.

Útočník "belasých" síce zostal v play off dlžný povesti svojho priezviska a konto FC Midtjylland nezaťažil v dvoch zápasoch ani jedným presným zásahom, v predošlých fázach však strelil tri góly a pridal rovnaký počet asistencií.

Fotogaléria zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - FC Midtjylland (odveta play-off Ligy majstrov)

Slovan sa stal štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina. Predtým sa podarilo preniknúť medzi elitu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka.

"Sú to neopísateľné emócie. Pre tento klub to bol jeden z najdôležitejších zápasov v histórii a sme radi, že sa nám to podarilo zlomiť aj vďaka skvelým fanúšikom,“ povedal Strelec po stredajšej odvete play off, v ktorej Slovan pred vypredaným Tehelným poľom dokázal v nervydrásajúcom závere otočiť z 1:2 na 3:2 a slávil historický postup.

Reprezentačný útočník je odchovanec Slovana a čerstvý úspech materského klubu tak možno vníma intenzívnejšie ako iní hráči.

"Je to splnený sen. Väčšina mladých chalanov v akadémii sníva, že jedného dňa bude hrať v prvom mužstve a dosiahne s ním nejaký úspech. Myslím si, že je to krásna odmena. Strávil som tu nejakých 13 rokov aj s dvojročnou prestávkou v Taliansku, a preto som nesmierne rád," pripomenul Strelec svoje pôsobenie v Spezii.

Slovan sa mená súperov v ligovej fáze LM dozvie na štvrtkovom žrebe. Isté je, že "belasých" čaká osem zápasov proti európskej špičke.

"Hádam dostaneme Arsenal, Real Madrid alebo Barcelonu. Je tam z čoho vyberať. Žreb si pozrieme niekde spolu a budem sa tešiť na súperov. Vysnívaný štadión ani nemám. Koho nám dajú, tak tam pôjdeme," doplnil Strelec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Vychoval ho Slovan, prežíva splnený sen. Liga majstrov je pre Strelca krásna odmena