Slovenský brankár prihral na gól proti gigantovi, stopér je v top streleckej forme

Henrich Ravas, brankár Widzew Lodž.
Henrich Ravas, brankár Widzew Lodž. (Autor: Reuters)
Michal Šášky|4. sep 2023 o 15:35

Druholigoví Slováci zamotali rebríček.

BRATISLAVA. Naštartovala ich pozvánka od trénera Francesca Calzonu? Až sedem slovenských futbalistov v zahraničí cez víkend participovalo na góloch svojich tímov.

Zaujímavosťou je, že až traja z nich majú na ihrisku úplne inú, defenzívnu úlohu. Asistenciu si pripísal brankár a stopér, iný stredný obranca je dokonca v životnej streleckej forme.

Všetci siedmi nechýbajú v reprezentačnej nominácii na zápasy proti Portugalsku (piatok, 8. 9. o 20.45 h v Bratislave) a Lichtenštajnsku (pondelok, 11. 9. o 20:45 v Bratislave).

Pozreli sme sa, ako slovenskí futbalisti v zahraničí zvládli posledné ligové kolo pred reprezentačnou prestávkou.

Čo sa v texte dočítate:

  • Ktorí stopéri prevýšili číslami kapitána Škriniara?
  • Ako sa zaskvel slovenský brankár proti gigantovi?
  • Kto mal najlepšie hodnotenie? Kto upútal v druhej lige?

Na konci prehľadu tradične nájdete najlepšie hodnotených slovenských futbalistov podľa špecializovaného portálu SofaScore.com.

Slovák je najlepším ligovým strelcom

Šesť zo siedmich gólov, na ktorých sa spolupodieľali slovenskí futbalisti v zahraničí, padlo v nedeľu. Prvý úspech prišiel už v piatok.

Až do 7. kola poľskej Ekstraklasy čakal útočník Adam Zreľák na prvý zápis do štatistík. Jeho Warta Poznaň triumfovala na ihrisku LKS Lodž (2:0).

Na víťazný gól z 10. minúty nahrával práve Zreľák, keď priťukol loptu Stefanovi Savičovi. Rakúsky krídelník následne prešiel cez obranu a presne zakončil.

Zreľák na prvý gól v sezóne naďalej čaká. V úvodnom kole však nehral, ďalšie tri nastupoval ako náhradník.

Do základnej zostavy sa vrátil až v polovici augusta, posledné tri kolá nechýbal na ihrisku ani minútu.

VIDEO: Zostrih zo zápasu LKS - Warta (0:2)

Asistenciou na gól prispel aj ďalší stredný útočník Róbert Boženík. Autor troch ligových gólov v dvoch úvodných kolách prispel k ďalšiemu víťazstvu Boavisty Porto.

V nedeľňajšom zápase na ihrisku Estorilu asistoval na víťazný gól v 41. minúte. Akciu ťahal cez stred ihriska, posunul loptu 20-ročnému Tiagovi Moraisovi, ktorý šikovne zakončil.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Estoril - Boavista (1:2)

Boženík nie je jediným slovenským futbalistom, ktorý je pri streleckej chuti a povedľa známych mien atakuje líderské miesto v tabuľke kanonierov vo svojej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovenský brankár prihral na gól proti gigantovi, stopér je v top streleckej forme