Smutné správy pokračujú. Z futbalovej mapy zmizne ďalší tradičný klub

Futbalisti ŠK Termál Podhájska.
Futbalisti ŠK Termál Podhájska. (Autor: ŠK Termál - facebook)
Ivan Mriška|10. mar 2023 o 09:58

ŠK Termál Podhájska do jarnej časti nenastúpi.

PODHÁJSKA. Sériu smutných správ odštartoval treťoligový klub KFC Kalná nad Hronom, ktorý nečakane skončil v tretej lige.

Ku Kalnej sa pridali okresné mužstvá ako OFK Slávia Chrenovec-Brusno, TJ Slovan Oslany či Futbalový klub TJ Žihlavník Omšenie.

Po novom hlási koniec účastník V. ligy Juhovýchod ŠK Termál Podhájska.

„Je to definitívne. V jarnej časti hrať určite nebudeme. Je to smutné, ale žiaľ, je to pravda,“ Sportnet informoval predseda ŠK Termál Podhájska Ondrej Chovan.

Tradičný klub oslávil minulý rok sedemdesiate výročie. V histórii sa nestalo, aby súťaž nedohral.

„Vedenie obce nám oproti predchádzajúcim rokom odsúhlasilo len polovičnú dotáciu. Za tieto peniaze si aktuálnych hráčov dovoliť nevieme, preto sme káder rozpustili,“ dodal.

V minulej sezóne postúpila Podhájska po prvýkrát do druhej najvyššej krajskej súťaže. Vedenie klubu mrzí koniec o to viac.

„Hráči vedeli, že nemáme peniaze, preto sami odišli preč. Oslovili sme domácich, ale nazbieralo sa ich len päť. Radi by sme hrali ďalej, ale jednoducho, nemáme s kým,“ vysvetlil.

Podhájska plánuje v lete mužstvo obnoviť a hrať od najnižšej ligy. Cieľom je rýchly návrat do najvyššej okresnej súťaže.

„Stále pokračujú mládežnícke družstvá, ktoré v krajnom prípade budeme financovať z vlastných vreciek. Aby futbal v Podhájskej mal budúcnosť,“ uzavrel predseda ŠK Termál Podhájska Ondrej Chovan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Smutné správy pokračujú. Z futbalovej mapy zmizne ďalší tradičný klub