Weiss chválil nováčika: Je to veľká posila, ale človeka nespoznáte ani za tri roky

Gerson Rodrigues (v strede) v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce.
Fotogaléria (18)
Gerson Rodrigues (v strede) v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce. (Autor: TASR)
Pavol Spál|18. feb 2024 o 22:30

Weiss avizuje posily smerom do budúcnosti.

BRATISLAVA. Na ihrisku ihneď zaujme, účesom, dredmi, gestami, pohybmi, pestrými finesami. Gerson Rodrigues začal svoje angažmán v drese slovenského majstra vo veľkom štýle.  

Slovan v rámci 20. kola Niké Ligy zdolal posledné Zlaté Moravce 4:1. Rodrigues strelil dva góly, mal štyri kľúčové prihrávky. V rámci gólovej oslavy si zatancoval. 

Fotogaléria zo zápasu Slovan Bratislava - Zlaté Moravce (20. kolo, Niké liga)

„Lepší vstup sme si v jeho prípade nemohli priať. Ukazuje sa ako výrazná posila. Vie hrať futbal. Nazval som ho funny boy (zábavný chlapec) ma rád život. To však patrí k futbalu. Mám rád takýchto hráčov,“ opisoval ho tréner Vladimír Weiss.  

Luxemburčan odohral za Slovan tri zápasy a strelil štyri góly. Pridal aj asistenciu. Zatiaľ je výnimočne produktívny, skóruje každých 49 minút. 

„Výborne trénuje, nemám s ním žiaden problém, čo sa týka disciplíny. Došiel sem s nejakou nálepkou, ale mňa to viac-menej nezaujíma. Zatiaľ pracuje výborne a spĺňa to, čo sme od neho očakávali. Má individuálnu kvalitu - niečo navyše, je dynamický hráč. Verím, že bude zdravý,“ doplnil Weiss. 

Slovan Bratislava - Zlaté Moravce 4:1 (2:0)

Góly: 15. Kucka, 30. a 73. Rodrigues, 55. Marcelli - 72. Balaj

Rozhodovali: Dzivjak - Jánošík, Vass. ŽK: Nonikašvili (Zlaté Moravce)

Diváci: 3168

Slovan: Trnovský - Pauschek (58. Blackman), Bajrič, Wimmer, Vojtko (87. Zmrhal) - Kankava, Kucka (78. Savvidis) - Barseghjan, Lichý, Marcelli (58. Strelec) - Rodrigues (87. Božík)

Zlaté Moravce: Lukáč - Suľa (81. Majdan), Nagy, Drame, Jinjolava - Balič (68. J. Švec) - Mészáros, Duga (81. Hodúr), Brenkus (46. Kuzma), Mondek (68. Nonikašvili) - Balaj

Nespoznáte ani za tri roky

„Posila? To je dneska iba Gerson Rodrigues. Namiesto Čavriča prišiel hotový futbalista. To je očividné. Predstavte si, že by sme tu mali dnes oboch. Čavriča aj Rodriguesa. Musíme sa však pozerať aj na ekonomiku,“ doplnil Weiss. 

Pred pár dňami jeho asistent Boris Kitka tvrdil, že Rodrigues ešte nie je dostatočne pripravený.

Weiss však v nedeľu priznal. „Nemal dostatočnú prax, ale som prekvapený, že v akej je kondícii. To sú také somatotypy, on je jeden z nich,“ chválil novú posilu tréner Slovana. Vzápätí si však uvedomil, že sa nechce unáhliť. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss chválil nováčika: Je to veľká posila, ale človeka nespoznáte ani za tri roky