Weiss vidí pred odvetou s Celje šance vyrovnané, od fanúšikov si pýta emóciu

Futbalisti Slovana Bratislava
Futbalisti Slovana Bratislava (Autor: TASR)
TASR|30. júl 2024 o 00:00

Prvý zápas sa skončil remízou 1:1.

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si postupom cez NK Celje môžu zabezpečiť miestenku minimálne v hlavnej fáze Európskej konferenčnej ligy.

Po minulotýždňovej remíze 1:1 v Slovinsku sú šance oboch tímov pred utorkovou odvetou 2. predkola Ligy majstrov otvorené, tréner sériového slovenského šampióna Vladimír Weiss starší ich dokonca vníma ako úplne vyrovnané.

Celje pred duelom v Bratislave siahlo po výmene trénera, Damir Krznar a jeho kolegovia z realizačného tímu po vzájomnej dohode s vedením klubu skončili na lavičke dvojnásobného slovinského majstra.

Slovan prvý duel v Celje výsledkovo zvládol, hoci hral vyše hodinu bez vylúčeného Kyriakosa Savvidisa.

"Za daného vývoja je to dobrý výsledok, ale postupové šance sú stále päťdesiat na päťdesiat. Celje potvrdilo kvalitu. My sme začali zle, potom sme boli odvážnejší. Za bojovnosť sme si zaslúžili dobrý výsledok.

Pochváliť musím aj brankára Takáča, ktorý chytil 2-3 veľké šance vďaka svojmu reflexu, hoci prvý gól asi nemal dostať. Podali sme výborný, kolektívny výkon," poznamenal tréner "belasých".

Jeho zverencov poženie za postupom zaplnené Tehelné pole, lístky sa v predpredaji míňali ako teplé rožky. A práve na fanúšikov apeloval kouč Slovana, aby vytvorili búrlivú atmosféru.

"Pripravíme sa na ťažký zápas s Celje. Verím, že do toho dáme všetko. Touto cestou vyzývam, aby nás ľudia, ktorí majú radi Slovan, prišli podporiť. Bez nich to nepôjde, Celje je dobré mužstvo. Budeme potrebovať tú emóciu od ľudí, ktorá bude našou pridanou hodnotou." Víťaza čaká v 3. predkole lepší z dvojice APOEL Nikózia - FC Petrocub Hincesti (prvý zápas 1:0).

Slovenský šampión sa na duel s Celje naladil sobotným víťazstvom 4:1 v 1. kole Niké ligy, ktoré dosiahol v Zlatých Moravciach na pôde nováčika súťaže KFC Komárno.

Slovan hral v improvizovanej zostave, o jeho góly sa postarali Tigran Barseghjan, Nino Marcelli a v druhom polčase striedajúci Róbert Mak a David Strelec. Kouča Slovana však mrzelo zranenie obrancu Lukáša Pauscheka, ktorého čaká dlhšia maródka.

"S výsledkom i víťazstvom som spokojný. Žiaľ, prišli sme o Lukáša Pauscheka, ktorý má buď zlomenú kľúčnu kosť, alebo vážne zranenie ramena. Stratili sme hráča z užšieho kádra, resp. základnej jedenástky, preto odchádzam taký smutný," povedal Weiss st.

Duel Slovan - Celje má úvodný výkop o 20.30 h, v priamom prenose ho odvysiela STVR. Hlavným rozhodcom je Talian Fabio Maresca.

Našliapnuté za postupom má pražská Sparta, ktorá zvládla prvý duel v Írsku a nad Shamrockom Rovers zvíťazila 2:0.

Pomohol k tomu aj Lukáš Haraslín, ktorý odohral druhý polčas. Bolo to jeho prvé klubové vystúpenie od ME. Cez víkend v lige na pôde Teplíc (4:1) sa slovenský krídelník presadil aj strelecky, keď dal víťazný gól Sparty.

V 3. predkole je de facto maďarský šampión Ferencváros Budapešť, ktorý cestuje na pôdu The New Saints s päťgólovým náskokom.

Vo veľmi dobrej východiskovej pozícii sú aj Malmö FF, FC Midtjylland, Dynamo Kyjev a Jagiellonia Bialystok. Poľský tím uspel v prvom meraní síl 4:0 na ihrisku litovského FK Panevežys, ktorého dres oblieka slovenský obranca Róbert Mazáň.

odvety 2. predkola Ligy majstrov

utorok 30. júla:

18.00 FK Karabach Agdam - Lincoln Red Imps /prvý zápas: 2:0, rozhodca: Sundberg (Dán.)/

19.00 Petrocub Hincesti - APOEL Nikózia /prvý zápas: 0:1, rozhodca: San (Švaj.)/

19.00 AC Sparta Praha - Shamrock Rovers /prvý zápas: 2:0, rozhodca: Sozza (Tal.)/

19.00 Fenerbahce Istanbul - FC Lugano /prvý zápas: 4:3, rozhodca: Jones (Angl.)/

20.00 The New Saints - Ferencváros Budapešť /prvý zápas: 0:5, rozhodca: Sylwestrzak (Poľ.)/

20.30 ŠK SLOVAN BRATISLAVA - NK Celje /prvý zápas: 1:1, rozhodcovia: Maresca - Bindoni, Scatragli (všetci Tal.)/

20.45 KÍ Klaksvík - Malmö FF /prvý zápas: 1:4, rozhodca: Spasjonnikovs (Lot.)/

streda 1. augusta:

19.00 RFS - Bodö/Glimt /prvý zápas: 0:4, rozhodca: Kopijevskij (Ukr.)/

19.15 FC Midtjylland - UE Santa Coloma /prvý zápas: 3:0, rozhodca: Hennessey (Ír.)/

20.00 Maccabi Tel Aviv - FCSB /prvý zápas: 1:1, rozhodca: Pignard (Fr.)/ - hrá sa v Budapešti

20.00 Partizan Belehrad - Dynamo Kyjev /prvý zápas: 2:6, rozhodca: Barbu (Rum.)/

20.30 Jagiellonia Bialystok - FK Panevežys /prvý zápas: 4:0, rozhodca: Vassaras (Gréc.)/

20.45 Dinamo Minsk - Ludogorec Razgrad /prvý zápas: 0:2, rozhodca: Frid (Izr.)/

21.00 FK Borac Banja Luka - PAOK Solún /prvý zápas: 2:3, rozhodca: van der Eijk (Hol.)/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Weiss vidí pred odvetou s Celje šance vyrovnané, od fanúšikov si pýta emóciu