Tím doviedol k výhre nad Realom. Ferguson po rokoch dostal medailu

Sir Alex Ferguson.
Sir Alex Ferguson. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. apr 2023 o 14:40

Historický zápas pre FC Aberdeen sa odohral pred 40 rokmi.

ABERDEEN. Legendárny škótsky futbalový tréner Sir Alex Ferguson získal dodatočne ďalšiu medailu do svojej bohatej zbierky.

Stalo sa tak dlhých 40 rokov po tom, ako priviedol mužstvo FC Aberdeen k triumfu nad španielskym Realom Madrid vo finále Pohára víťazov pohárov.

Okrem neho dostalo medailu aj niekoľko ďalších členov realizačného tímu.

Po historickom víťazstve v Göteborgu dostalo medaily jedenásť hráčov Aberdeenu, ktorí nastúpili v základnej zostave a taktiež všetci piati náhradníci.

Po kampani organizácie Aberdeen's Heritage Trust, ako aj bývalého výkonného riaditeľa klubu Duncana Frasera, ktorý je delegátom UEFA, však riadiaci orgán európskeho futbalu súhlasil s odovzdaním ďalších šiestich medailí.

Medzi tými, ktorí dodatočne získali medaily, sú aj vtedajší asistent Archie Knox či stredopoliar Dougie Bell, ktorý vynechal zápas pre zranenie.

„Tieto medaily teraz zabezpečia uznanie pre ich prínos a ešte viac podčiarknu ich miesto v histórii klubu,“ uviedol FC Aberdeen vo vyhlásení.

Ferguson, ktorý je jedným z najúspešnejších trénerov vo futbalovej histórii, získal vo svojej kariére 48 titulov, vrátane desiatich s tímom Aberdeenu.

Práve v tomto klube si začal budovať silnú reputáciu, ktorá mu vyniesla šancu v anglickom Manchestri United. V ňom napokon pôsobil od roku 1986 až do roku 2013, keď ukončil aktívnu trénerskú činnosť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tím doviedol k výhre nad Realom. Ferguson po rokoch dostal medailu