Posledná rozlúčka s Mihajlovičom, prišli bývalí spoluhráči aj zástupcovia klubov

Siniša Mihajlovič.
Siniša Mihajlovič. (Autor: twitter: Lega Serie A)
SITA|20. dec 2022 o 14:35

Rakvu s pozostatkami niekdajšieho stopéra a neskôr trénera niesol aj súčasný kouč Talianska Roberto Mancini.

RÍM. Ani tréner talianskej reprezentácie Roberto Mancini nechýbal na poslednej rozlúčke so srbskou futbalovou legendou Sinišom Mihajlovičom. Niekdajší výborný obranca a neskôr tréner v závere minulého týždňa v talianskom Ríme vo veku 53 rokov prehral dlhý boj s leukémiou.

Spolu s Mancinim niesli rakvu s pozostatkami Mihajloviča aj jeho ďalší niekdajší spoluhráči z Lazia Rím Attilio Lombardo a Dejan Stankovič. Pietny akt sa konal v Ríme a viedol ho bolonský arcibiskup Matteo Maria Zuppi.

Srb narodený v chorvátskom Vukovare na medzinárodnej scéne reprezentoval Juhosláviu, na klubovej scéne pôsobil prevažne v Taliansku. Mihajlovič sa v roku 1991 podieľal na triumfe srbskej Crvenej zvezdy Belehrad v Európskom pohári (predchodca Ligy majstrov, pozn.).

Na jeho pohrebe nechýbali ani zástupcovia srbského klubu či predstavitelia tímu Bologna FC 1909, ktorý bol jeho poslednou trénerskou zastávkou pred smrťou. S Mihajlovičom sa prišli rozlúčiť aj davy srbských fanúšikov.

Siniša Mihajlovič viedol futbalistov Bologne napriek tomu, že bojoval so spomenutou leukémiou. Jeho zverenci často navštevovali svojho kouča v nemocnici, komunikovali spolu najmä postávajúc pod oknami izby trénera.

Klub z Bologne ukončil spoluprácu s Mihajlovičom v septembri a o tri mesiace neskôr tento odborník odišiel na večnosť. Na klubovej úrovni hrával Mihajlovič viac ako jednu dekádu v talianskej Serie A a stále je držiteľom rekordu súťaže v počte gólov z priamych kopov. Dosiahol ich 28 a teda o dva viac v porovnaní s Andreom Pirlom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Posledná rozlúčka s Mihajlovičom, prišli bývalí spoluhráči aj zástupcovia klubov