Inter doviedol k titulu. Inzaghi sa stal trénerom sezóny v Serie A

Simone Inzaghu
Simone Inzaghu (Autor: TASR/LaPresse via AP)
TASR|24. máj 2024 o 18:44

Štyridsaťosemročný Talian prevzal klub v roku 2021.

RÍM. Talianska futbalová liga zvolila Simone Inzaghiho za trénera sezóny v Serie A. Inzaghi doviedol Inter Miláno k majstrovskému titulu.

"Mohol to byť iba Simone Inzaghi. Inter má najlepší útok aj najlepšiu obranu a zároveň pokračoval v 28-zápasovej sérii bez prehry.

Inzagimu sa podarilo prinútiť svojich hráčov, aby neustále hrali vzrušujúci futbal a zároveň si zachovali kompaktnosť a pevnosť," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ súťaže Luigi de Siervo.

Inzaghimu odovzdajú ocenenie pred nedeľným záverečným zápasom sezóny, ktorý jeho mužstvo odohrá na pôde Verony. Do duelu ide Inter s 19-bodovým náskokom pred druhým AC Miláno.

Štyridsaťosemročný Talian prevzal klub v roku 2021, s tímom sa mu podarilo získať tri tituly v talianskom Superpohári, jeho zverenci sa stali dvojnásobnými víťazmi Talianskeho pohára a v sezóne 2022/23 sa prebojovali do finále Ligy majstrov.

V tejto sezóne vypadli v Lige majstrov aj v Talianskom pohári už v osemfinále, ale v Serii A dominovali s 29 triumfami na konte, šiestimi remízami a dvoma prehrami, pripomenula agentúra AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Inter doviedol k titulu. Inzaghi sa stal trénerom sezóny v Serie A