Barcelonu opustí dlhoročná opora, za klub odohral vyše 700 zápasov

Hráč Barcelony Sergio Busquets v súboji s Antoinom Griezmannom.
Hráč Barcelony Sergio Busquets v súboji s Antoinom Griezmannom. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|10. máj 2023 o 10:25 (aktualizované 10. máj 2023 o 15:35)

Informoval o tom denník Marca.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový stredopoliar Sergio Busquets po skončení aktuálnej sezóny 2022/2023 odíde z tamojšieho klubu FC Barcelona.

Ako prvý o tom referoval web denníka Marca a s odstupom niekoľkých hodín tieto informácie potvrdil aj samotný hráč.

"Prišiel správny moment, aby som oznámil, že toto bola moja posledná sezóna v Barcelone," potvrdil tridsaťštyriročný stredopoliar na sociálnych sieťach.

Na Camp Nou pôsobí od roku 2008, pričom dosiaľ zaň odohral 719 súťažných zápasov. V prvom tíme zažil časy veľkých úspechov a tiež veľkých zmien.

Rozhodca José María Sánchez Martínez v kontroverzii so Sergiom Busquetsom.
Rozhodca José María Sánchez Martínez v kontroverzii so Sergiom Busquetsom. (Autor: TASR/AP)

Mnohí z tých, ktorí ho na tejto ceste sprevádzali, už odišli a Busquets cítil, že prichádza aj jeho čas. Súčasný kouč Xavi sa snažil niekdajšieho spoluhráča zo stredovej formácie presvedčiť, aby zostal ešte rok, ale neúspešne.

Busquets sa tak v poslednom domácom zápase sezóny proti RCD Mallorca, ktorý sa uskutoční 28. mája, rozlúči s fanúšikmi FC Barcelona.

"Som hrdý, že som mohol hrať za tento tím. Všetko má však svoj začiatok a koniec, hoci to nebolo ľahké rozhodnutie," doplnil.

Reakcie na odchod Sergia Busquetsa:

Jordi Alba, spoluhráč: "Odchádzaš zo svojho domova, v ktorom si sa nezmazateľne zapísal do histórie. Odohral si viac ako 700 zápasov a bol si dôležitou súčasťou mužstva pri zisku toľkých titulov. Všetci fanúšikovia Barcelony si to budú navždy pamätať.

Sergi Roberto, spoluhráč: "Si najlepší, Sergio, budeš mi chýbať. Si pre mňa príkladom v každom ohľade. Mal som to šťastie zdieľať s tebou veľa chvíľ a nebude to bez teba ľahké."

Stanovisko klubu: "Jeho talent a schopnosť čítať hru z neho urobili jedného z najlepších defenzívnych stredopoliarov na svete."

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelonu opustí dlhoročná opora, za klub odohral vyše 700 zápasov