Zloženie Fortuna ligy ešte nie je známe, no Sereď môže štartovať

Futbalisti Serede môžu hrať vo Fortuna lige.
Futbalisti Serede môžu hrať vo Fortuna lige. (Autor: TASR)
SITA|14. jún 2018 o 20:00

Nováčikovi poskytne na domáce zápasy štadión Spartak Myjava.

BRATISLAVA. Únia ligových klubov (ÚLK) na štvrtkovom rokovaní prezídia potvrdila, že víťaz druhej najvyššej futbalovej súťaže ŠKF Sereď splnil všetky legislatívne podmienky účasti vo fortunaligovej sezóne 2018/19.

Oficiálnu prihlášku musí podať do 20. júna.

Sereď bude hrať v Myjave

“Prezídium ÚLK akceptovalo návrh licenčnej komisie zaradiť mužstvo ŠKF Sereď do najvyššej súťaže,“ povedal pre futbalsfz.sk prezident ÚLK Ivan Kozák.

Zástupcovia sereďského klubu zároveň potvrdili podpis kontraktu so Spartakom Myjava, ktorý nováčikovi poskytne štadión na domáce zápasy.

Po dokončení rekonštrukcie futbalového stánku v Nitre nie je vylúčené, že ŠKF Sereď bude nastupovať práve v tomto krajskom meste.

Presné zloženie nie je známe

“Do piatich dní by mali byť v poriadku všetky adminisitratívne papiere ŠKF Sereď, vrátane výpisu z obchodného registra o transformácii klubu na akciovú spoločnosť.

Licenčná komisia odporučila vedeniu únie, aby termínovo zaviazala Sereď na personálne doplnenie klubovej štruktúry o pozície, ktoré v II. lige ŠKF nemal, teda finančného riaditeľa, koordinátora pre styk s fanúšikmi a mediálneho pracovníka.

Zároveň licenčná komisia upozornila na nutnosť upriamenia pozornosti na reálnosť rozpočtu nového účastníka Fortuna ligy, keďže pri prechode z II. do I. ligy logicky dôjde k nárastu objemu financií v klube.

Je to v záujme súťaže a slovenského futbalu," dovysvetlil situáciu tajomník licenčnej komisie Milan Vojtek.

ÚLK zatiaľ nemohla potvrdiť presné zloženie účastníkov Fortuna ligy pre sezónu 2018/19.

Jednotlivé kluby musia podať prihlášky do 20. júna, prvé kolo najvyššej slovenskej súťaže je na programe o mesiac neskôr, 20. júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zloženie Fortuna ligy ešte nie je známe, no Sereď môže štartovať