V Senici hrali len polčas. Žilina v závere zachránila aspoň bod

Žilinský futbalista Patrik Iľko.
Žilinský futbalista Patrik Iľko. (Autor: TASR)
TASR, SITA|30. nov 2021 o 15:55 (aktualizované 30. nov 2021 o 20:15)

V piatok zápas prerušilo husté sneženie.

Fortuna liga - 16. kolo

Senica - Žilina 2:2 (1:1)

Góly: 16. a 68. Vikri - 33. Halabrín (vlastný), 90. Iľko.

Rozhodovali: Smolák - Jekkel, Ferenc, ŽK: Gáč, Jurdík, Šimčák - Fazlagič

Senica: Ravas - Twardek, Gáč, Pavlík, Šimčák - Halabrín (90.+ Svoboda), Duda - Vikri, Jurdík (46. J. Buchel, 76. Niarchos), Oršula - Mashike

Žilina: Petráš - Rusnák, Kopas, Anang, Javorček (81. Jibril) - Fazlagič, Jánošík, Bičachčjan, Slebodník (46. Arameyaw), Ďuriš - Paur (46. Iľko)

Zostavy a štatistiky zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

SENICA. Futbalisti Žiliny remizovali v zápase 16. kola najvyššej slovenskej súťaže na pôde Senice 2:2. Stretnutie sa začalo už v piatok podvečer, ale pre husté sneženie ho museli za stavu 1:1 po prvom polčase prerušiť.

Po štyroch dňoch sa v Senici dohrávalo druhé dejstvo a aj v utorok padli dva góly, ktoré si podelili obe družstvá. Zápas sa tak skončil deľbou bodov, aj keď podľa priebehu je to pre Záhorákov strata.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hostia, strelecky boli aktívny najmä Bičachčjan. V 56. minúte jeho delovka z 20 metrov letela nad bránu. O dve minúty na druhej strane po rohovom kope hlavičkoval Gáč tesne vedľa.

Seničanom vyšla 68. minúta, v ktorej dali vedúci gól. Po akcii Oršulu využil zaváhanie Javorčeka indonézsky útočník Egy Maulana Vikri a prízemnou strelou k ľavej žrdi strelil svoj druhý gól v zápase.

O dve minúty z brejkovej situácie mohli Záhoráci opäť udrieť, ale neuspeli.

Žilinčania vrhli všetky sily do útoku s cieľom aspoň vyrovnať. V 78. minúte opäť nepríjemne vypálil Bičachčjan, ale znovu mieril vedľa.

Seničania si však nepostrážili záver zápasu, po zbytočnej strate a krídelnej akcii po pravej strane prišiel center, z ktorého trafil pod brvno striedajúci Iľko.

Futbalisti Žiliny bodovali v piatom ligovom súboji za sebou, z týchto zápasov však vyťažili len deväť bodov. V tabuľke im patrí 5. priečka so ziskom 23 bodov.

O poznanie horšie je na tom Senica, ktorá v lige čaká na víťazstvo už viac ako dva mesiace. Naplno bodovala ešte 11. septembra doma proti Žiaru nad Hronom a aktuálne sa v tabuľke nachádza na deviatom mieste.

Hlasy po zápase:

Pavel Šustr, tréner FK Senica: "Snažili sme sa chlapcov nachystať na dnešných 45 minút, aby ich odmakali. O Žiline sme vedeli, že vedia hrať rýchly, kombinačný futbal, čo sa aj potvrdilo. My sme chceli vychádzať zo solídnej obrany do brejkov, čo sa nám aj darilo.

Bohužiaľ, na konci sme inkasovali po hlúpej chybe, keď sme mohli loptu udržať vpredu a z následného brejku sme dostali gól. Samozrejme, veľmi mrzí nás to, ale ako som už viackrát povedal, pre nás je každý bod dobrý."

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina: "Zápas bol veľmi špecifický, bol rozložený do dvoch dní. Chlapcov sme pripravovali, aby odmakali tých dnešných 45 minút, aby sme neurobili zbytočnú individuálnu chybu, ktorá sa však, bohužiaľ, stala a súper ju potrestal.

Situácie sme riešili zbrklo, veľa sme hrali cez stred ihriska a nie cez krídla, ako sme zvyknutí. Mali by sme územnú prevahu, súper zase dve zaujímavé štandardné situácie. Nakoniec sme radi, že sme uhrali aspoň remízu."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Senici hrali len polčas. Žilina v závere zachránila aspoň bod