Schalke ukončilo spoluprácu s ruským sponzorom. O dresy je vyšší záujem

Fanúšikovia Schalke s klubovým dresom s logom Gazprom.
Fanúšikovia Schalke s klubovým dresom s logom Gazprom. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. feb 2022 o 15:27

Ruská štátna plynárenská spoločnosť Gazprom sponzorovala Schalke 04 od roku 2007.

GELSENKIRCHEN. Nemecký futbalový klub Schalke 04 Gelsenkirchen predčasne ukončil sponzorskú zmluvu s ruským Gazpromom, čo zvýšilo dopyt fanúšikov po klubových dresoch, ktoré už neobsahujú logo sponzora.

Druholigový klub v pondelok informoval, že sa po 15 rokoch rozhodol ukončiť partnerstvo s Gazpromom. Na svojich sociálnych sieťach tiež oznámil, že "nové" dresy sú dočasne vypredané a vyzval fanúšikov na trpezlivosť.

"Ukončenie spolupráce neovplyvní našu finančnú situáciu. Vedenie klubu je presvedčené, že v blízkej dobe bude môcť predstaviť nového sponzora,“ uviedol tradičný nemecký klub vo svojom vyhlásení.

Ruská štátna plynárenská spoločnosť Gazprom sponzorovala Schalke 04 od roku 2007. Nemecký klub vyjadril svoj nesúhlas s ruskou inváziou na Ukrajinu a v sobotnom zápase proti Karlsruher SC (1:1) hráči nastúpili s dresmi, na ktorých mali namiesto sponzora meno klubu.

Schalke 04 je po 24. kole v tabuľke II. bundesligy na piatom mieste so ziskom 41 bodov. Za vedúcim Wederom Brémy zaostávajú zverenci trénera Dimitriosa Grammozisa o 4 body. Na to, aby mužstvo z Gelsenkirchenu mohlo zabojovať v baráži o opätovný návrat do najvyššej súťaže, musí skončiť na tretom mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Schalke ukončilo spoluprácu s ruským sponzorom. O dresy je vyšší záujem