Saudská Arábia nebola bez trénera dlho. Na lavičku zasadol Francúz

Hervé Renard.
Hervé Renard. (Autor: REUTERS)
REUTERS|27. okt 2024 o 11:47

Jeho kontrakt platí do konca roka 2025 s možnosťou predĺženia.

RIJÁD. Saudská Arábia v sobotu oznámila návrat francúzskeho trénera Hervého Renarda, ktorý nahradí Roberta Manciniho.

56 ročný Renard, ktorý pôsobil ako tréner Saudskej Arábie v rokoch 2019 až 2023, preberá tím po talianovi Mancinim, ktorý po vzájomnej dohode opustil túto pozíciu vo štvrtok po 14 mesiacoch.

„Som späť,“ povedal Renard oblečený v tradičnom saudskoarabskom odeve vo videu, ktoré zverejnil národný tím Saudskej Arábie na sociálnej sieti X.

Jeho kontrakt platí do konca roka 2025 s možnosťou predĺženia až do Ázijského pohára, ktorý sa koná v roku 2027, uviedol tím vo vyhlásení.

Renard opustil svoju pozíciu v Saudskej Arábii, aby viedol francúzsky ženský tím na majstrovstvách sveta 2023 a na Olympijských hrách v Paríži 2024.

„Nechcel som odísť. Ale keď ti na dvere zaklope tvoja krajina, musíš reagovať,“ povedal vo videu.

Počas svojho prvého pôsobenia dostal Saudskú Arábiu na majstrovstvá sveta 2022 v Katare, kde prekvapivo porazili v úvodnom zápase obhajcov titulu, Argentínu.

„Ešte som neskončil svoj príbeh so Saudskou Arábiou. Som vďačný, že sa môžem vrátiť,“ povedal Francúz.

Tím uviedol, že Renard začne svoje povinnosti s tímom 27. októbra, pričom ďalšie kvalifikačné zápasy na svetový pohár ich čakajú v novembri proti Austrálii a Indonézii, čo odštartuje jeho druhé pôsobenie.

Saudská Arábia sa aktuálne nachádza na treťom mieste v skupine C ázijskej tretej kvalifikačnej fázy so ziskom piatich bodov. Po štyroch zápasoch strácajú päť bodov na lídra skupiny Japonsko.

Prvé dva tímy z každej skupiny sa priamo kvalifikujú na svetový šampionát, zatiaľ čo tretí a štvrtý tím postúpi do ďalšej fázy kvalifikácie. Dve posledné mužstvá budú vyradené.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Saudská Arábia nebola bez trénera dlho. Na lavičku zasadol Francúz