Rozhodca bol mesiac pod policajnou ochranou, za nesprávny verdikt mu chodili vyhrážky smrťou

Sascha Stegemann.
Sascha Stegemann. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. sep 2024 o 13:49

Nemecký arbiter v apríli 2022 obral Borussiu Dortmund o pokutový kop.

BERLÍN. Nemecký futbalový rozhodca Sascha Stegemann prezradil, že bol štyri týždne po zápase medzi Bochumom a Dortmundom pod policajnou ochranou.

Arbiter v apríli 2022 obral Borussiu o pokutový kop v dôležitom stretnutí nemeckej Bundesligy a ľudia sa mu vyhrážali smrťou.

Sporná situácia nastala v 65. minúte za stavu 1:1 po súboji domáceho Danila Soaresa s Karimom Adeyemim v pokutovom území.

Rozhodcovská komisia Nemeckého futbalového zväzu po posúdení situácie uviedla, že to bola chyba Stegemanna a Borussia mala kopať penaltu.

Dortmund vtedy stratil dva dôležité body a nakoniec v sezóne 2022/23 skončil na druhom mieste o skóre za Bayernom Mníchov.

Denník General-Anzeiger v stredu informoval, že Stegemann na podujatí pre rozhodcov v Kolíne nad Rýnom poskytol ďalšie podrobnosti.

V správe sa uvádza, že Stegemann si po zápase uvedomil, že urobil nesprávne rozhodnutie, ktoré môže ovplyvniť boj o titul.

Povedal, že neskoro večer prišli k nemu domov dvaja policajti a informovali ho o vyhrážkach smrťou voči nemu a jeho rodine.

Stegemann uviedol, že ho polícia nasledujúci deň sprevádzala do televízie na rozhovor a celkovo ho chránila štyri týždne.

Tiež priznal, že jeho manželka ho podporovala, aby pokračoval vo svojej práci aj naďalej. Informovala o tom agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Rozhodca bol mesiac pod policajnou ochranou, za nesprávny verdikt mu chodili vyhrážky smrťou