Zápas Slovana bol vypredaný za hodinu. Expert spomína unavený tím bez nápadov

Hráč Slovana Bratislava André Green v zápase proti tímu Zrinjski Mostar.
Hráč Slovana Bratislava André Green v zápase proti tímu Zrinjski Mostar. (Autor: TASR)
Pavol Spál|25. júl 2023 o 06:30

Aký extrém čaká Slovanistov v Mostare?

Slovan verzus Zrinjski Mostar. Majster Slovenska proti šampiónovi Bosny a Hercegoviny. Ide o veľa. Lepší z dvojice už bude mať istú skupinovú fázu európskej klubovej súťaže číslo tri, čo od UEFA garantuje prémiu minimálne okolo päť miliónov eur. 

V prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov nastúpi v utorok (o 21.00 vysiela RTVS) Slovan na pôde Mostaru. Odveta sa hrá o týždeň v Bratislave.

"Zrinjski Mostar vypredal vstupenky na Slovan za štyridsať minút. Ak sa však pozriem na posledný zápas, tak nie som optimista," tvrdí v rozhovore pre Sportnet novinár SAMIR MLAĆO z denníka SportSport.

Súperi sa stretli aj vlani v play off o Európsku konferenčnú ligu, úspešnejší bol Slovan. Rozhodol až penaltový rozstrel. 

Zrinjski má silnú väzbu s chorvátskym futbalom. Môžete to vysvetliť?

Áno, a volá sa HŠK Zrinjski, čo znamená Chorvátsky športový klub. Samotné mesto Mostar sa delí na západné a východné. Chorváti, teda katolíci, žijú väčšinou v západnej časti a Bosniaci, teda moslimovia, žijú na východe. Často tu dochádza k výtržnostiam a konfliktom medzi fanúšikmi HŠK Zrinjski a FC Velež. Panuje tu veľká rivalita, dokonca FK Velež kedysi hrával na štadióne, kde sa v utorok bude hrať zápas, takže ho vyhodili a teraz má vlastný štadión v inej časti mesta. Štadión bol doslova unesený a teraz ho využíva len Zrinjski. Fanúšikovia Zrinjski takmer vždy na všetkých zápasoch urážajú Bosnu a Hercegovinu a vyvesujú vlajku Chorvátskej republiky.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Aký rozpočet má Mostar v porovnaní so Slovanom?
  • Aké platy sú v Mostare?
  • Kto má lepšie finančné možnosti?
  • S akými extrémnymi podmienkami sa musia vyrovnať slovanisti?
  • Čo môže očakávať Slovan v Mostare?
  • Kto je favoritom?
  • Ako to vnímajú v Mostare? Veria si proti Slovanu?
  • Čaká brankára Slovana v Mostare peklo?

S výnimkou Chorvátov v kádri Mostaru chýbajú legionári. Prečo? 

Väčšina hráčov sú futbalisti z Bosny a Hercegoviny a Chorvátska. Je to spôsobené najmä tým, že na zápas v Premier League Bosny a Hercegoviny môžu byť v kádri iba piati cudzinci. Zahraniční hráči potom nechcú prísť a ďalší čakajú, že kedy dostanú príležitosť. Niekedy sa pre toto pravidlo ocitnú na tribúne. 

Slovan je najbohatší klub na Slovensku. Jeho ročný rozpočet sa odhaduje na zhruba dvadsať miliónov eur. Ako je na tom Mostar? 

Rozpočet Zrinjski je

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zápas Slovana bol vypredaný za hodinu. Expert spomína unavený tím bez nápadov