Liga majstrov: Salzburg prvýkrát bez bodu, zdolala ho Chelsea

RB Salzburg vs. Chelsea FC: ONLINE prenos zo zápasu Ligy majstrov dnes.
RB Salzburg vs. Chelsea FC: ONLINE prenos zo zápasu Ligy majstrov dnes. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. okt 2022 o 12:00

Sledovali ste ONLINE prenos zo zápasu Ligy majstrov: Salzburg - Chelsea Londýn.

SALZBURG. Futbalisti RB Salzburg a Chelsea FC dnes hrali ďalší zápas v rámci skupiny E Ligy majstrov. Stretnutie hostila Red Bull Arena.

Londýnsky klub mal po dvoch zápasoch iba jeden bod, ale po štvrtom hracom kole bol na čele skupiny a v prípade víťazstva by si zaistil postup.

To sa mu napokon aj podarilo. Salzburg po výsledku 1:2 prvýkrát v tejto edícii Ligy majstrov nebodoval a svoj postup bude musieť zabojovať v záverečnom kole.

Futbal ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE: RB Salzburg - Chelsea FC dnes (LIVE Liga majstrov 2022/23, skupina E, utorok)

Liga majstrov Skupina E 2022/2023
25.10.2022 o 18:45
Salzburg
1:2
(0:1, 1:1)
90+4 minúta
Ukončený
Chelsea
Prehľad
Góly: 49. Adamu – 23. Kovačić, 64. Havertz. ŽK: 47. Sučić (SLZ) – 86. Gallagher (CHE), 90+2. Arrizabalaga (CHE).
Prenos
Chelsea potvrdila pozíciu favorita a okrem výhry má isté aj prvé miesto v skupine. Salzburg bude musieť o postup bojovať o týždeň v poslednom šiestom hracom dni. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.
90+4
Koniec zápasu.
90+4
Salzburg sa ešte snaží niečo vymyslieť, no záver zvládajú hráči Chelsea veľmi skúsene.
90+2
yellowCardŽltá karta pre tím Chelsea FC (Kepa Arrizabalaga).
90+1
Nadstavuje sa 6 minút.
90
importantKepa Arrizabalaga vyboxoval center z rohu iba ku Kamerimu, no chytil aj jeho pohotovú strelu. Španiel potvrdzuje svoju dobrú formu.
89
changeStriedanie v tíme Chelsea FC:
z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Hakim Zyech.
88
changeStriedanie v tíme Chelsea FC:
z ihriska odchádza Conor Gallagher, prichádza Mason Mount.
87
importantBenjamin Šeško potiahol loptu, prihral na pravú stranu pokutového územia a v dobrej pozícii pálil nebezpečne Amar Dedić. Dobrý zákrok vytiahol Kepa Arrizabalaga.
86
yellowCardŽltá karta pre tím Chelsea FC (Conor Gallagher).
85
Roko Šimić bol prvým hráčom pred loptou pri rozohrávke Chelsea v strede poľa, dostal nákop priamo do hlavy. Okamžite sa oklepal a môžeme pokračovať.
84
Skúsený obranca bude po ošetrení našťastie v poriadku, dokonca môže pokračovať v hre, čo je určite dobrá správa nielen pre fanúšikov Chelsea.
83
Thiago Silva narazil do Roka Šimiča, prepadol cez neho a z veľkej výšku spadol doslova na krk. Toto bolo poriadne nebezpečné, Brazílčan sa prehol ako v akčných filmoch. Fuj, pre slabé povahy to nie je.
82
changeStriedanie v tíme FC Salzburg:
z ihriska odchádza Chukwubuike Adamu, prichádza Dijon Kameri.
80
Desať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Salzburg s výsledkom ešte niečo urobiť?
79
Chukwubuike Adamu končí na trávniku, bol faulovaný v strede ihriska, ale bude v poriadku a môže pokračovať v hre.
78
changeStriedanie v tíme FC Salzburg:
z ihriska odchádza Maximilian Wöber, prichádza Andreas Ulmer,
z ihriska odchádza Noah Okafor, prichádza Roko Šimić.
77
César Azpilicueta a ani Conor Gallagher sa na pravom krídle nedostali k centru, navyše bol faulovaný Lucas Gourna-Douath.
76
changeStriedanie v tíme Chelsea FC:
z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Armando Broja.
75
changeStriedanie v tíme Chelsea FC:
z ihriska odchádza Christian Pulisic, prichádza César Azpilicueta.
74
importantNa konci rýchleho brejku po krídle bol na bielom bode voľný Christian Pulisic, lopta mu vôbec nesadla a Conor Gallagher z dorážky zakončil do hráčov Salzburgu.
72
Kepa Arrizabalaga je v poriadku, boxoval center z ďalšieho rohového kopu. Do kontry chcel prejsť Christian Pulisic, neuspel.
71
Stále sa niečo deje, táto pasáž je znova výborná. Po ďalšom centri sa nebezpečne zrazili Strahinja Pavlović a Kepa Arrizabalaga. Hlavičku srbského beka pred bránkou odkopol na ceste do siete Thiago Silva. Faul sa nepískal, španielsky brankár je však otrasený a potrebuje ošetrenie.
70
Trevoh Chalobah odvrátil nebezpečný center z rohu na ďalší. Ten zahral Nicolas Seiwald,, loptu do bezpečia boxoval Kepa Arrizabalaga.
69
importantBenjamin Šeško si pripravil streleckú parketu na hranici šestnástky, prudký pokus po trávniku Kepa Arrizabalaga zrazil na roh. Hneval sa však Okafor, keďže bol sám v ešte lepšej pozícii. Keby dostal prihrávkou, dosť možno by bolo vyrovnané.
68
Christian Pulisic nabiehal na dlhý pas do pokutového územia. Skvele z bránky vyštartoval a loptu zachytil Philipp Köhn.
68
changeStriedanie v tíme Chelsea FC:
z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
67
Noah Okafor poslal prudkú strelu z pravej strany pokutového územia, mieril z voleja k žrdi, ale Kepa Arrizabalaga to mal pod kontrolou.
66
Trevoh Chalobah nepodareným odkopom poslal loptu na roh pre súpera. Priestor pred vlastnou bránkou vyriešil Thiago Silva.
65
Salzburg znova prehráva o jeden gól a musí doťahovať. Dnes defenzíva domáceho tímu stroskotáva na krásnych góloch súpera.
64
64
goalChelsea dala gól!
KAI HAVERTZ dostal priestor na hranici šestnástky, posunul si loptu na ľavačku a potom nádherne trafil do rohu bránky, od brvna skončila lopta v sieti. Parádny futbalový moment!
62
Noah Okafor strieľal z veľkej diaľky, jeho pokus smeroval vysoko nad bránku, ktorú stráži Kepa Arrizabalaga.
61
changeStriedanie v tíme FC Salzburg:
z ihriska odchádza Luka Sučić, prichádza Benjamin Šeško.
60
Kai Havertz strieľal z otočky spred pokutového územia, jeho zakončenie ľavačkou smerovalo do miest, kde sa nachádzal Philipp Köhn.
59
Pierre-Emerick Aubameyang mal byť adresátom centru Gallaghera, v poslednej chvíli znova zasahoval Strahinja Pavlović.
58
Raheem Sterling sa zľava nedostal do pokutového územia, dobre si defenzívne povinnosti splnil Nicolas Seiwald.
57
Začiatok druhého polčasu sa hrá v skvelom tempe. Oba tímy sú nebezpečné. Chelsea znova postupne preberá taktovku nad zápasom.
56
Pierre-Emerick Aubameyang centroval z pravej strany pokutového územia pred bránku, dobre postavený Strahinja Pavlović dostal loptu do bezpečia.
55
importantChristian Pulisic dostal loptu za obranu, lenže skákala a musel si ju sklepnúť na trávnik, čím stratil trochu rýchlosť. Stopérska dvojica ho dokázala ubrániť.
53
53
importantPo centri z rohového kopu sa dostal k hlavičke Pierre-Emerick Aubameyang, jeho pokus nemal Philipp Köhn šancu zastaviť, na čiare však predviedol fantastický zákrok Chukwubuike Adamu, čím zachránil Salzburg.
52
importantPierre-Emerick Aubameyang sa dostával za Dedića do šestnástky, v ťažkej pozícii v páde zakončil. Veľmi dobre zareagoval a zmenšil strelecký uhol Philipp Köhn.
51
Strahinja Pavlović sa ocitol na krídle, zlým centrom založil kontru a chýbal. Skvele pred Havertzom zasiahol Bernardo.
50
Chelsea môžu o to viac mrzieť nevyužité šance z úvodného dejstva, pretože teraz je skóre vyrovnané. Pritom mohli hostia viesť aj o tri góly.
49
49
goalSalzburg dal gól!
Domáci hráči predviedli skvelú kontru. Zľava poslal krásnu loptu okolo všetkých obrancov Maximilian Wöber, v šestnástke si ju našiel osamotený CHUKWUBUIKE ADAMU a prekonal Kepu.
48
importantMateo Kovačić sa vo vlastnej šestnástke dotkol lopty rukou, ale penalta to ani podľa VAR nebude. Chorvát ju mal pri tele.
47
yellowCardŽltá karta pre tím FC Salzburg (Luka Sučić).
46
Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba mužstvá nastupujú do druhého dejstva tak ako duel odštartovali.
46
46
Začal sa druhý polčas.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+2
importantRaheem Sterling krásne posunul loptu do vápna medzi dvoch obrancov a Pierre-Emerick Aubameyang vyslal prudkú strelu k žrdi. Znova sa zaskvel Philipp Köhn.
45
Nadstavuje sa 1 minúta.
44
Kai Havertz mal byť adresátom prihrávky pred päťku, ale nachádzal sa v ofsajde. K lopte potom neskoro dobehol Pierre-Emerick Aubameyang, dobre zasiahol Philipp Köhn.
42
Jorginho faulovaný v strede hracej plochy. Po tomto momentu pokračuje postupná kombinácia Chelsea.
41
Raheem Sterling a Mateo Kovačić sa snažili zakombinovať na ľavom krídle, tam bola cesta hráčmi domáceho tímu zatvorená.
40
Vstúpili sme do poslednej päťminútovky polčasu, tempo hry ku koncu úvodného dejstva trochu opadlo.
39
importantMaurits Kjaergaard vystrelil z hranice pokutového územia, jeho veľmi dobrý pokus len tesne minul priestor bránky Kepu.
37
Strely: 3 – 5
Strely na bránku: 1 – 4
36
36
importantVýborný center sprava síce minul Pierre-Emerick Aubameyang, ale za ním si naskočil Kai Havertz a Philipp Köhn vytiahol na čiare skvelý reflexívny zákrok.
35
Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký presný zásah na jednej či druhej strane?
34
Lucas Gourna-Douath založil kontru domácich. Z hranice pokutového územia strieľal technicky Noah Okafor, mieril iba do miest, kde sa nachádzal Kepa Arrizabalaga.
33
Raheem Sterling si nabiehal na pas za obranu od Jorginha, loptu mu na aut odkopol obranca Strahinja Pavlović.
32
importantFantastická akcia Chelsea, na pár dotykov sa hráči hostí dostali z vlastnej šestnástky do tej súperovej. Kai Havertz posunul loptu a Pierre-Emerick Aubameyang bol sám pred Köhnom, lenže ten predviedol zoči-voči Gabončanovi skvelý zákrok.
31
Chelsea ustála lepší úvod Salzburgu a postupne prebrala iniciatívu. Od streleného gólu je jasne lepším tímom na ihrisku.
30
Christian Pulisic chcel po krídle ujsť dopredu, zozadu ho fauloval kapitán domáceho tímu Maximilian Wöber.
29
Lopta sa nebezpečne podrážala na hranici pokutového územia Chelsea, rezolútnym odkopom situáciu vyriešil obranca Thiago Silva.
28
Maximilian Wöber po ľavom krídle potiahol loptu dopredu, neprihrával presne. Odkopol ju obranca Trevoh Chalobah.
27
Držanie lopty: 27% – 73%
26
26
importantPo centri z rohového kopu hlavičkoval v malom vápne veľmi nebezpečne k žrdi Pierre-Emerick Aubameyang, skvostný zákrok vytiahol Philipp Köhn.
25
Chukwubuike Adamu má zdravotné problémy, ostáva ležať na ihrisku po tom ako spadol v súboji so Sterlingom. Ten zasiahol loptu, no útočník Salzburgu nebezpečne dopadol.
24
Conor Gallagher strieľal spred pokutového územia, hostia po presnom zásahu ožili ešte viac. Anglický mladík zrazeným pokusom získal roh.
23
23
goalChelsea dala gól!
Hostia veľmi dlho kombinovali, nevedeli sa dostať do šestnástky. To nakoniec vyšlo po centri sprava, odrazenú loptu si náhodou našiel na hranici vápna MATEO KOVAČIĆ a ľavačkou ju trafil krásne do rohu svätyne Köhna.
21
Mateo Kovačić znova faulovaný v strede poľa, Chelsea rozohráva od obrancov, veľa dotykov s loptou mal Thiago Silva.
20
Chelsea sa snaží postupne prejsť na dostrel domácej bránky, defenzíva Salzburgu je pozorná a skonsolidovaná.
19
Bernardo si splnil defenzívne povinnosti, loptu nechal prejsť mimo ihriska a od vlastnej bránky môže rozohrávať Philipp Köhn.
18
Chukwubuike Adamu fauloval v strede ihriska, kde si to odniesol prenikajúci Mateo Kovačić.
17
Marc Cucurella sa pod tlakom predsa len snažil nakopnúť loptu po krídle, poslal ju mimo hracej plochy. Vhadzovať bude Amar Dedić.
16
Luka Sučić strieľal z hranice pokutového územia, kde mal dostatok priestoru. Zakončenie ľavačkou nasmeroval nad bránku Kepu.
15
Úvodná štvrťhodina stretnutia ubehla celkom rýchlo. Chelsea sa snažila mať hru pod kontrolou, no Salzburg prišiel s dobrou taktikou, ktorá zatiaľ robí Londýnčanom problém.
13
Chukwubuike Adamu síce mal byť adresátom centru z ľavého krídla, lopta bola pridhlá a navyše ho bránil Marc Cucurella.
12
Chelsea sa nevie s loptou dostať preč z vlastnej polovice ihriska, aktívny pressing a pohyb hráčov Salzburgu robí momentálne favoritovi značné problémy.
11
Nicolas Seiwald nízkym centrom z rohu nenašiel spoluhráčov, následný nákop naspäť si našiel tento hráč v ofsajdovom postavení.
10
Kepa Arrizabalaga zle rozohrával, razom mal loptu v šestnástke Noah Okafor. Skôr ako vystrelil ho dostúpila na poslednú chvíľu dvojica obrancov Chelsea.
9
Raheem Sterling zrazil center sprava na rohový kop. Maurits Kjaergaard poslal nebezpečnú loptu do päťky, Bernardo ju cez Chalobaha neposlal na bránku.
8
Christian Pulisic centrom zľava nenašiel v šestnástke spoluhráčov. Loptu získal Lucas Gourna-Douath a Američan ho fauloval.
7
Chelsea sa postupne dostala k šestnástke, po zlej prihrávke hostia o loptu prišli. Nevyšiel ani protiútok salzburského tímu.
6
Chukwubuike Adamu fauloval na útočnej polovici ihriska. Chelsea sa veľmi rýchlo dostala naspäť k lopte a môže pokračovať v kombinácii.
5
Conor Gallagher získal loptu pred šestnástkou, krásne posunul do nej a Pierre-Emerick Aubameyang mohol byť sám pred Köhnom, lenže lopta mu ušla a nezakončil.
4
Philipp Köhn môže pokračovať v hre. Jeho spoluhráči sa postupne snažia prejsť na útočnú polovicu hracej plochy.
3
Kai Havertz smeroval za prihrávkou do šestnástky Salzburgu, kde v snahe posunúť si loptu zasiahol kolenom rovno do hlavy gólmana Philippa Köhna, ktorý mu išiel pod nohy. Po ošetrení by mal byť otrasený Švajčiar v poriadku.
2
2
Kombinácia domácich na pravom krídle nevyšla, prihrávku do otvoreného priestoru pustil mimo ihriska Marc Cucurella.
1
Domáci Salzburg nastupuje vo svetlej kombinácii, hostia majú tradičné modré dresy. Oba tímy majú v prípade výhry istý postup zo skupiny.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Salzburg: Köhn – Dedić, Bernardo, Pavlović, Wöber (C) – Seiwald, Gourna-Douath, Kjaergaard – Sučić – Adamu, Okafor.
Náhradníci: Mantl, Walke – Baidoo, Diarra, Kameri, Šeško, Šimić, Piątkowski, Van der Brempt, Ulmer.

Chelsea FC: Arrizabalaga – Chalobah, Thi. Silva, Cucurella – Pulisic, Kovačić, Jorginho (C), Sterling – Gallagher – Aubameyang, Havertz.
Náhradníci: Bettinelli, E. Mendy – Azpilicueta, Broja, Loftus-Cheek, Chukwuemeka, Chilwell, Zakaria, Zyech, Mount.
FC Salzburg v ťažkej skupine stále neprehral, ale na druhej strane vyhral iba proti Dinamu Záhreb 1:0 a zvyšné tri stretnutia s chorvátskym súperom, Chelsea aj AC Milánom remizoval 1:1. V tabuľke je rakúsky tím na druhom mieste so 6 bodmi a prípadný postup má vo vlastných rukách, no čakajú ho zápasy s veľkými favoritmi. Noah Okafor strelil v LM tri góly.

Chelsea FC po prehre v úvode proti Dinamu Záhreb remizovala so Salzburgom a posledné dva stretnutia s AC Milánom vyhrala 3:0 a 2:0. V tabuľke poskočila na prvé miesto, kde má sedem bodov a ak by porazila Salzburg, londýnsky tím bude mať istotu z prvého miesta. Aubameyang strelil v LM dva góly.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:45.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liga majstrov: Salzburg prvýkrát bez bodu, zdolala ho Chelsea