Ružomberok potrápil favorita a je stále v hre o postup, opäť však nedokázal streliť ani gól

Fotka zo zápasu MFK Ružomberok - Hajduk Split.
Fotogaléria (10)
Fotka zo zápasu MFK Ružomberok - Hajduk Split. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|8. aug 2024 o 20:23 (aktualizované 8. aug 2024 o 23:38)

Futbalisti MFK Ružomberok nestrelili v európskych súťažiach gól už vo štvrtom zápase v rade.

Konferenčná liga - 3. predkolo

MFK Ružomberok - Hajduk Split 0:0

Rozhodcovia: Grado – Granado, Fernandez (všetci Šp.), ŽK: Uremovič

Diváci: 4712

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžiš - Gomola, Lavričík, Luterán (74. Múdry), Madleňák (85. Kelemen) - Hladík (68. Boďa), Domonkos (74. Chobot) - Chrien

Split: Lučič - Moufi, Uremovič, Prpič, Melnjak - Kalik (61. Trajkovski), Krovinovič, Pukstas (88. Sigur) - Sanyang (60. Perišič), Livaja (74. Rakitič), Sahiti (74. Durdov)

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok remizovali s chorvátskym Hajdukom Split 0:0 v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy.

Odveta je na programe vo štvrtok 15. augusta v Splite.

Priebeh zápasu MFK Ružomberok - Hajduk Split

I. polčas:

Ružomberčania si na zvučného súpera verili a od úvodu mu boli vyrovnaný súper.

V 11. minúte sa domáci brankár Frühwald nenechal prekvapiť strelou Sanyanga spoza šestnástky a pohotovo zareagoval rovnako ako po štvrťhodine hry pri pokuse Sahitiho.

V 19. minúte mohol Ružomberčanov poslať do vedenia Chrien, ktorý sa na päťke dostal k strele bez prípravy, no loptu pravačkou netrafil ideálne a skončila nad bránkou.

Fotogaléria zo zápasu MFK Ružomberok - Hajduk Split v Konferenčnej lige (3. predkolo, 1. zápas)

II. polčas:

Tréner hostí Gattuso poslal v druhom polčase na ihrisko aj skúsených Perišiča s Rakitičom, no ani oni nepomohli hosťom k naplneniu úlohy favorita.

Ružomberčania pokračovali v koncentrovanom výkone a v brankár Frühwald podržal svoj tím aj v 80. minúte, keď sa k strele dostal Krovinovič.

Domáci mohli ísť do odvety s tesným náskokom, no striedajúci Kelemen hlavičkoval v nadstavenom čase iba do pripraveného brankára Lučiča.

VIDEO: Hlavný tréner MFK Ružomberok Ondřej Smetana

VIDEO: Hlavný tréner Hajduk Split Gennaro Gattuso


Hlasy po zápase

Ondřej Smetana, tréner MFK Ružomberok: "Odohrali sme zaujímavý zápas. Na Hajduk sme boli pripravení. Chlapcov musím pochváliť najmä za to, že si výborne odviedli prácu v strede ihriska. Mali sme v prvom polčase pasáž, v ktorej nás trápili na ľavej strane. Tým nás prekvapili, boli sme pripravení na opačnú variantu. Dokázali sme na to zareagovať. Súperovi sme nedovolili vyloženú šancu. Bolo to o jednom góle a o tom, kedy sa zápas otvorí. Je škoda, že sme neskórovali a nedonútili viac otvoriť obranu. Ťažko sme sa do nej dostávali, hoci sme mali dobré pasáže. Súper dobre bránil."

Martin Chrien, útočník MFK Ružomberok: "Musíme si z toho vziať pozitíva. Mrzí ma, že som nevyužil svoju príležitosť, zvlášť, keď sme napokon nedostali gól. Mal som to v záklone, ale z takých šancí musím skórovať. Skončilo sa to 0:0, takže nádej na postup tam stále je. V odvete nás čaká ešte ťažší zápas. Videli sme na divákoch, ktorí prišli do Ružomberka, že u súpera nás asi bude čakať peklo."

Matúš Malý, obranca MFK Ružomberok: "Je to dobrý výsledok do odvety, stále je všetko otvorené. Dnes bola potrebná poctivá obrana. Myslím si, že ak podáme takýto výkon aj vonku, tak to bude zaujímavé. Boli sme na nich pripravení takticky aj fyzicky. Myslím si, že sa proti nám hrá ťažko, pretože poctivo bránime."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok potrápil favorita a je stále v hre o postup, opäť však nedokázal streliť ani gól